- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μοναχές, πολίτες και η Μητρόπολη Πειραιά στο ΣτΕ για το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια
Υποστηρίζουν ότι προσβάλλει το Σύνταγμα και τα χρηστά ήθη στην Ελλάδα
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Μητρόπολη Πειραιά, πολίτες και μοναχές, για την επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.
Υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο προσβάλλονται οι συνταγματικές επιταγές για τα κρατούντα στην Ελλάδα χρηστά ήθη. Στη συζήτηση της προσφυγής οι δικηγόροι των Μητροπόλεων υποστήριξαν ότι επέκταση του συμφώνου συμβίωσης παραβιάζει το άρθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος και καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τη μισή διατύπωση της εν λόγω συνταγματικής διάταξης. Ανέφεραν, επίσης, ότι η επέκταση του συμφώνου είναι αντίθετη και στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα που αναφέρονται στο οικογενειακό δίκαιο και τα χρηστά ήθη.
Οι συνήγοροι του Δημοσίου τάχθηκαν υπέρ της συνταγματικότητας της επίμαχης επέκτασης του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ επικαλέστηκαν ότι έχει γίνει καθολικά αποδεκτό από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκές Ένωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.