- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οθωμανικά μνημεία, εντοιχισμένα και κρυμμένα για 162 χρόνια, εντοπίστηκαν στη Σκιάθο, κατά την ανακαίνιση ενός σπιτιού.
Λεπτομερέστερα, όπως γράφει ο «Ταχυδρόμος» Μαγνησίας, ο κ. Αιγιαλέας Κανταράκιας, ανακαινίζοντας το σπίτι του που ήταν χτισμένο το 1850, βρήκε τρία οθωμανικά σπαράγματα, που συμμετείχαν στη λιθοδομή: δυο κιονόκρανα και μια επιτύμβια στήλη με αραβουργήματα, που προέρχονται από ταφικό μνημείο επιφανούς Οθωμανού.
Τα ευρήματα θα μεταφερθούν στο υπόγειο του Δημαρχείου, όπου από χρόνια φυλάγονται και αρχαία διάφορων εποχών, επειδή στο νησί δεν υπάρχει αρχαιολογικό μουσείο.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκοκρατία στη Σκιάθο κράτησε από το 1538 μέχρι το 1821, μ΄ ένα σύντομο διάλειμμα Ενετοκρατίας. Μέχρι τώρα, το μόνο γνωστό απομεινάρι της οθωμανική περιόδου ήταν το ερειπωμένο τζαμί του κάστρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.