- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πέθανε ο Νίκος Γρυλλάκης - «Δεξί χέρι» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Ειδικός σε θέματα κατασκοπείας και αντικατασκοπείας αλλά και σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού σε θέματα Άμυνας, Ασφάλειας και διαβαλκανικών σχέσεων
Πέθανε σε ηλικία 91 χρονών ο Νίκος Γρυλλάκης, σύμβουλος και συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Ο Νίκος Γρυλλάκης γεννήθηκε στα Χανιά και αποφοίτησε το 1950 από τη Σχολή Ευελπίδων ως ανθυπολοχαγός των Τεθωρακισμένων και το 1963 ως ίλαρχος από την Ανωτέρα Σχολή Πολέμου καθώς και από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας ως αντισυνταγματάρχης το 1977.
Εκπαιδεύτηκε σε θέματα κατασκοπείας-αντικατασκοπείας από τη CIA και τη Μοσάντ και υπηρέτησε στο Τμήμα Επιχειρήσεων Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ και στο Γραφείο Πληροφοριών του ΓΕΣ.
Το 1986 αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του επίτιμου αντιστράτηγου και ανέλαβε διευθυντής ασφαλείας και πληροφοριών της ΝΔ ενώ επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη διετέλεσε σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού για θέματα Αμυνας, Ασφάλειας και διαβαλκανικών σχέσεων.
Το όνομα του στρατηγού Νίκου Γρυλλάκη είχε απασχολήσει την επικαιρότητα την εποχή που την πολιτική ζωή του τόπου μονοπωλούσε το η περιβόητη υπόθεση των υποκλοπών (1988-1991). Η υπόθεση αυτή δεν έφτασε στις δικαστικές αίθουσες. Ο ίδιος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, είχε αναλάβει και ρόλο σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις την περίοδο 1990-93 αναφορικά με το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 2 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Βούλας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.