- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χωρίς μετρό την Πέμπτη λόγω 24ωρης απεργίας
«Αντιστεκόμαστε στο χάος...» αναφέρει το ΣΕΛΜΑ στην ανακοίνωσή του
Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου δεν θα λειτουργήσει το μετρό καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία.
Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «αντιστέκονται στο χάος που οδηγεί η κυβέρνηση τις αστικές συγκοινωνίες με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων».
Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ ως έχει:
Την Πέμπτη 26/10/17, το επιχειρησιακό σωματείο της ΣΤΑ.ΣΥ (ΣΕΛΜΑ) αποφάσισε 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιστεκόμαστε στο χάος που οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας η επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Το χάος αυτό που εκτός από τους εργαζόμενους το βιώνουν πλέον και οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβατών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Το βιώνουν καθημερινά στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στημένοι στις τεράστιες ουρές μπροστά από τα εκδοτήρια για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών, από εργαζόμενους στα πρόθυρα κατάρρευσης από την ένταση των ατελείωτων ωρών εργασίας χωρίς κανένα διάλλειμα.
Τονίζουμε για πολλοστή φορά και ας μην έχει ληφθεί υπόψη καμία πρόταση μας, ότι την απαράδεκτη κατάσταση την έχει δημιουργήσει η αυταρχική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να τηρήσει τις χρονικές δεσμεύσεις της στους μελλοντικούς αγοραστές.
Αυτά που συμβαίνουν τώρα δεν θα είναι προσωρινά. Η χαοτική αυτή κατάσταση, ξεκινώντας από τα εκδοτήρια αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά σε όλες τις υπηρεσίες του δικτύου και στην τεχνική βάση, με ελλείψεις ανταλλακτικών και βασικών μέσων για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου.
Συνυπολογίζοντας και την τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο εξυπηρετεί την μεθοδευμένη απαξίωση των δομών και των υποδομών των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απάντηση για την εκδήλωση στη Νέα Παραλία
Το σύνολο των επίγειων δυνάμεων θα παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο
Στο βορειοανατολικό μέτωπο το βάρος των δυνάμεων
Διαδραστική παρουσία του ιδρύματος με τεχνολογία, καινοτομία και παράλληλες εκδηλώσεις
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Η φωτιά καίει από το απόγευμα της 31ης Αυγούστου, πυκνά δάση πεύκης και ρόμπολου μέσα σε ζώνη του δικτύου Natura 2000
Σε πιο φθινοπωρινούς ρυθμούς αναμένεται να κινηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Και τάφο και μπουζούκια και ολίγη από «επαφές» στη ΔΕΘ, όλα τα έχει η εκδρομή
Έως το τέλος Σεπτεμβρίου οι online αιτήσεις από αποφοίτους ή τελειόφοιτους μεταπτυχιακών σπουδών για 7 ρόλους σε τρεις βασικούς τομείς της Allwyn Hellas
Στη μάχη και εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Ισχυρίστηκε ότι επηρεάστηκε από σειρές στο διαδίκτυο
Οι νεκροί, η κατάρρευση της Ρικομέξ και οι μεγάλες ζημιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.