- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μυτιλήνη: Νέα κινητοποίηση μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια
Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης
Συνέχεια στις χθεσινοβραδινές τους κινητοποιήσεις δίνουν σήμερα Σάββατο Αφγανοί μετανάτες και πρόσφυγες, διεκδικώντας ασφαλή διαμονή στον καταυλισμό της Μόριας, αλλά και ισότιμη αντιμετώπιση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλλει με αυτά των Σύρων.
Από το πρωί, οικογένειες Αφγανών με πολλά μικρά παιδιά ανάμεσα τους, πορεύτηκαν από τη Μόρια προς την πόλη της Μυτιλήνης. Στη βόρεια είσοδο της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Μανταμάδου στο ύψος του εργοστασίου «Καλαμάρη» αστυνομικές δυνάμεις είχαν τοποθετήσει μια κλούβα των ΜΑΤ απαγορεύοντας τους να μπουν στην πόλη και ιδιαίτερα στην αγορά της. Ταυτόχρονα παροχέτευαν την κυκλοφορά των οχημάτων μέσω παρακαμπτήριων οδών στο κέντρο της πόλης.
Η ενέργεια της Αστυνομίας δεν απέτρεψε τους διαμαρτυρόμενους από το να παραμείνουν εκεί μέχρι τις 2.30 μετά το μεσημέρι πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την κλούβα.
Τελικά όταν η αγορά έκλεισε, επιτράπηκε σε περίπου 100 άτομα που είχαν απομείνει να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα προς την κεντρική πλατεία Σαπφούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Εμφανίστηκε στην πρώτη συνάντηση σαν μεγαλοπαράγοντας ομάδας με ένα πούρο μιάμιση πιθαμή»
Δείτε αναλυτικά τι ισχύει το Σαββατοκύριακο
Η πρόγνωση του Meteo
Ξεκινούν οι έρευνες με το Abeille Marengo
Υψηλή δραστηριότητα τον Οκτώβριο, χάρη στη γενναιόδωρη συναίνεση 28 οικογενειών δοτών
Μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες
Ψύχρα στην εκκίνηση, βοριάδες στη διαδρομή προβλέπονται
Η διαδικασία διακόπηκε για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου
Οι πρώτες πληροφορίες
Για το φερόμενο κύκλωμα με τα «γρηγορόσημα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.