- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι καμπάνες «πενθούν» σε Καλάβρυτα και Αιγιαλεία για το «διωγμό» της Ορθοδοξίας
Η διαμαρτυρία του Αμβρόσιου για την ψήφιση του νομοσχεδίου για νομιμοποίηση της ταυτότητας φύλου
Πένθιμα ηχούν οι καμπάνες για τρία λεπτά κάθε μεσημέρι στις εκκλησίες της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με απόφαση διαμαρτυρίας του μητροπολίτη Αμβρόσιου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση της ταυτότητας φύλου από την κυβέρνηση.
Οι καμπάνες θα συνεχίσουν να ηχούν πένθιμα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, κάθε μεσημέρι στις 12:00, καθώς όπως ανέφερε προ ημερών ο κ. Αμβρόσιος στη σύναξη των κληρικών της μητρόπολης, «η Ορθοδοξία βρίσκεται υπό διωγμό στη χώρα μας».
«Δυστυχώς, η χριστιανική ηθική καταπατείται με νόμους, η Ελλάδα παύει να είναι χώρα πολιτισμού και γίνεται χώρα ασυδοσίας, ανηθικότητας και ανομίας. Η κυβέρνηση, κοντά της και τα υπόλοιπα κόμματα, περνούν συνεχώς νομοσχέδια τα οποία είναι κόντρα στο θέλημα του Θεού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Στο ψήφισμά τους οι κληρικοί της μητρόπολης διαμαρτύρονται «για το αντιχριστιανικό και ανθελληνικό νομοθέτημα, όπου δίνεται η δυνατότητα για τη "νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου"», συμπληρώνοντας πως «μετά το "σύμφωνο συμβίωσης" για τα ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, την καθιέρωση της θεματικής εβδομάδος περί "εμφύλων ταυτοτήτων", αφιερωμένη στην κάθε είδους κτηνώδη διαστροφή, τώρα πλέον με μια απλή αίτηση μπορεί κάποιος να δηλώνει το επιθυμητό φύλο».
«Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι "διαφορετικότητα", αλλά είναι θανάσιμο αμάρτημα που επισύρει την οργή του Θεού. Οδηγεί στην παράχρηση του σώματος και δημιουργείται ένα νέο είδος ανθρώπου, που δεν είναι άνθρωπος, αλλά υποχείριο της αμαρτίας και του διαβόλου» υπογραμμίζουν και προσθέτουν τους φόβους τους «ότι γρήγορα θα ψηφισθεί και άλλος νόμος για την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια».
Πέραν του πένθιμου χτύπου των καμπάνων, οι κληρικοί των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας αποφάσισαν να αναρτηθούν πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλεως του Αιγίου με ανάλογα συνθήματα και το ψήφισμά τους να αποσταλεί στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τα μέσα ενημέρωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.