Ελλαδα

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Το τηλεφώνημα πριν από τη δολοφονία - Όλα τα στοιχεία που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Ήθελαν όντως να τον σκοτώσουν ή να τον εκφοβίσουν; Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376529-777340.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση όλων στις δύσκολες στιγμές της οικογενειας μας, μετά τον άδικο χαμό του Μιχάλη μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο γραφείο του.

Το Σάββατο η κηδεία

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο στις 3 μετά το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος) και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού.

Εντός λεπτού σιγή στο ΣτΕ

Εν τω μεταξύ, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τηρήθηκε την Παρασκευή κατά την έναρξη της μείζονος Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, κατά την έναρξη της Ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, σήμερα το μεσημέρι, εξέφρασε «τη βαθύτατη θλίψη του για τη στυγερή δολοφονία του διακεκριμένου δικηγόρου Αθηνών και συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, Μιχαήλ Ζαφειροπούλου». Επίσης, τόνισε ότι εκφράζει «τη συμπαράστασή του στο δικηγορικό Σώμα για την πολύ σημαντική συμβολή του στην εμπέδωση του κράτους δικαίου».

Στη συνέχεια, τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΣτΕ επρόκειτο να συζητηθούν τέσσερις υποθέσεις που αφορούσαν τον νέο ασφαλιστικό νόμο. Οι υποθέσεις επρόκειτο να συζητηθούν την περασμένη Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, αλλά λόγω της εξαίρεσης της εισηγήτριας συμβούλου Επικρατείας Σπυρδούλας Χρυσικοπούλου αναβλήθηκαν για σήμερα. Όμως, λόγω της επταήμερης αποχής των δικηγόρων που αποφάσισε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αναβλήθηκαν εκ νέου για την 1η Νοεμβρίου 2017.

Αναβλήθηκε η πανδικαστική συγκέντρωση λόγω πένθους

Αναβάλλεται, η προγραμματισμένη για το Σάββατο πανδικαστική συγκέντρωση, σε ένδειξη συμπαράστασης των δικαστών και εισαγγελέων στο βαθύ πένθος από την απώλεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η πανδικαστική συγκέντρωση, με μοναδικό θέμα το συνταξιοδοτικό και τις μειώσεις των συντάξεων των δικαστών και εισαγγελέων αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 15:00, στο Εφετείο Αθηνών.

Επίσης, οι δικαστικές ενώσεις της χώρας εξ αφορμής «της απεχθούς δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου» εκφράζουν «τη βαθύτατη οδύνη τους και συμπαρίστανται στην οικογένειά του και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, του οποίου υπήρξε εξέχον μέλος, διακρινόμενος για την ευπρέπειά του, το ήθος του και τη νομική του επάρκεια».

Συγκλονισμένη δηλώνει η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων

«Η κοινότητα των ποινικολόγων είναι συγκλονισμένη από την είδηση της δολοφονίας του συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου» επισημαίνει, σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων.

«Ο Μιχάλης υπηρέτησε με εντιμότητα, παρρησία και ευπρέπεια το λειτούργημα του συνηγόρου και στην πολυετή θητεία του διακρίθηκε για την αφοσίωση στους εντολείς του και την ευγένεια και αλληλεγγύη προς τους ομοτέχνους του» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, οι ποινικολόγοι αναφέρουν ότι συμμετέχουν «στην οδύνη της εξαίρετης οικογένειας του φίλου μας» και προσδοκούν «στον εντοπισμό και τιμωρία των άνανδρων δραστών του στυγερoύ φόνου».

Ήθελαν να τον σκοτώσουν ή να τον εκφοβίσουν;

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που επικαλείται το newsit.gr, αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο site πως  δεν είναι βέβαιο ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν. Το βέβαιο είναι ότι ήθελαν να τον πυροβολήσουν. Ωστόσο, θεωρείται πιθανό ότι ήθελαν να τον εκφοβίσουν. Για αυτό και η μία σφαίρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, δεν είχε ενημερώσει κανέναν για το ποιούς θα έβλεπε στο ραντεβού αυτό και απλά είχε πει στον συνεργάτη του: «Θα έρθουν δυο άτομα».

Οι δολοφόνοι του έφτασαν στο γραφείο για να του μεταφέρουν «το μήνυμα». Τι πήγε όμως στραβά;

Κάποια λανθασμένη κίνηση; Κάτι που είπε; Κάποιο λάθος των ίδιων των εκτελεστών; Αυτό το συμπέρασμα για τους αστυνομικούς προκύπτει από το γεγονός ότι τον πυροβόλησαν μόνο μια φορά αλλά αυτή αποδείχθηκε μοιραία.

Η υπόθεση της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρει τους εκτελεστές του. Αλλά δεν αποκλείεται αυτοί, που δεν νοιάστηκαν καν να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους, να έχουν ήδη φύγει από την Ελλάδα.

Το τηλεφώνημα 15 λεπτά πριν από τη δολοφονία

Το newsit.gr και πάλι μεταδίδει για το μοιραίο βράδυ, πως το ραντεβού δεν κλείστηκε όπως συνηθίζεται. Δεν έγινε τηλεφώνημα στη γραμματεία της εταιρείας του. Εκείνοι που ζήτησαν να δουν τον γνωστό δικηγόρο, φαίνεται πως επικοινώνησαν απευθείας με τον ίδιο.

Λίγο αφού έκλεισε το τελευταίο ραντεβού της ζωής του, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, τηλεφώνησε στη σύζυγό του. «Θα αργήσω λίγο το βράδυ, γιατί μου ζήτησαν ραντεβού δυο νέοι πελάτες», είπε στη σύζυγό του.

Ήταν περίπου 7 το βράδυ, όταν οι δυο άνδρες έφτασαν στα γραφεία της δικηγορικής εταιρίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιού 154.

Συνάντησαν τον ίδιο τον Ζαφειρόπουλο κι έναν 32χρονο νεαρό δικηγόρο, που εργάζεται στην εταιρεία ως ασκούμενος. Αφού για λίγα λεπτά συζήτησαν «περί ανέμων και υδάτων», ζητήθηκε από τους «πελάτες» να μπουν στην ουσία της υπόθεσής τους.

Τότε, εκείνοι ζήτησαν να μιλήσουν κατ’ ιδίαν με τον 52χρονο ποινικολόγο. Ο Μ. Ζαφειρόπουλος, είπε στον 32χρονο συνεργάτη του να αποχωρήσει για να συζητήσει μαζί τους. Ο νεαρός δικηγόρος αποχώρησε. Όταν επέστρεψε, βρήκε τον εργοδότη του, νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ