- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απάντηση στις «ιερές κραυγές»: 23.782 υπογραφές υπέρ του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου
«Ελλάδα κάνε το Σωστό»
Την ώρα που αγριεύει η κόντρα κυβέρνησης – εκκλησίας για το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου, εκπρόσωποι τεσσάρων οργανώσεων, που δουλεύουν πάνω στα δικαιώματα των τρανς -το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, η Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας, η Διεθνής Αμνηστία και η All Out- παρέδωσαν στη γενική γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη 23.782 υπογραφές υπέρ της αναγκαιότητας του νομοσχεδίου.
Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων, η συνάντηση με την κ. Γιαννακάκη έγινε σε θετικό κλίμα και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με το νομοσχέδιο.
Η συλλογή υπογραφών έγινε στο πλαίσιο της Κοινής Εκστρατείας των παραπάνω οργανώσεων: «Ελλάδα κάνε το Σωστό: Η καινούργια νομοθεσία πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των τρανς ατόμων» και έχει την υποστήριξη των οργανώσεων Transgender Europe και ILGA Europe.
Σημειώνεται, ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα από την Ολομέλεια της Βουλής. Το υπουργείο Δικαιοσύνης εισήγαγε τροποποίηση, με την οποία επιτρέπει πρόσβαση στις διαδικασίες νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου σε τρανς παιδιά 15 και 16 ετών, με την προϋπόθεση, ότι θα έχουν την συγκατάθεση των γονιών τους και γνωμοδότηση από επιτροπή ειδικών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί
Σε ποια περιοχή η θερμοκρασία έδειξε -3,2 βαθμούς
Τα οφέλη των ηλεκτρικών πατινιών στην καθημερινότητα, η ευθύνη της πολιτείας και η σημασία της πρόληψης
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Μετά την «παρέμβαση» Ρουβίκωνα στο σπίτι της, η Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου μιλάει στην ATHENS VOICE
Πιο σοβαρά τραύματα φέρει μία δημοσιογράφος, η οποία ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Μαΐου. και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέχρι πότε θα τίθενται σε ισχύ
Το τριήμερο που περιμένουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού
Oι ποινές για τους παραβάτες
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιήθηκε η έξοδος των εκδρομέων από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμία
Λουλούδια και στεφάνια για τους εκτελεσθέντες άφησαν στο Σκοπευτήριο δεκάδες πολίτες
Στα ορεινά σημειώθηκαν χιονοπτώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.