- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Απάντηση στις «ιερές κραυγές»: 23.782 υπογραφές υπέρ του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου
«Ελλάδα κάνε το Σωστό»
Την ώρα που αγριεύει η κόντρα κυβέρνησης – εκκλησίας για το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου, εκπρόσωποι τεσσάρων οργανώσεων, που δουλεύουν πάνω στα δικαιώματα των τρανς -το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, η Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας, η Διεθνής Αμνηστία και η All Out- παρέδωσαν στη γενική γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη 23.782 υπογραφές υπέρ της αναγκαιότητας του νομοσχεδίου.
Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων, η συνάντηση με την κ. Γιαννακάκη έγινε σε θετικό κλίμα και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με το νομοσχέδιο.
Η συλλογή υπογραφών έγινε στο πλαίσιο της Κοινής Εκστρατείας των παραπάνω οργανώσεων: «Ελλάδα κάνε το Σωστό: Η καινούργια νομοθεσία πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των τρανς ατόμων» και έχει την υποστήριξη των οργανώσεων Transgender Europe και ILGA Europe.
Σημειώνεται, ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα από την Ολομέλεια της Βουλής. Το υπουργείο Δικαιοσύνης εισήγαγε τροποποίηση, με την οποία επιτρέπει πρόσβαση στις διαδικασίες νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου σε τρανς παιδιά 15 και 16 ετών, με την προϋπόθεση, ότι θα έχουν την συγκατάθεση των γονιών τους και γνωμοδότηση από επιτροπή ειδικών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Η χειμερινή ώρα επιστρέφει για μία ακόμη φορά
Χωρίς επίσκεψη στον Δήμο Αθηναίων η έκδοση της Κάρτας Δακτυλίου - Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση, τι δικαιολογητικά χρειάζονται και πώς χρησιμοποιείται
Βίντεο με το σημείο όπου πραγματοποίησε βαριά προσγείωση
Συνελήφθη ο 27χρονος δράστης
Το χρονικό πριν από τη βαριά προσγείωση
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.