- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αληθεύει πως η NASA ανακοίνωσε πως η χώρα μας θα θαφτεί στο χιόνι τον ερχόμενο Ιανουάριο; Στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου τα hoaxes αναπαράγονται, άσχετα αν έχουν περάσει χρόνια.
Το είδαμε στο:
makeleio.gr, kontranews.gr, fanpage.gr, patratora.gr, expresstime.gr, pentapostagma.gr, citypatras.gr, nataleme.gr, newsworld.gr, foninaousis.gr και πολλές άλλες.
Το δημοσίευμα αναφέρει:

Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αλήθεια. Το παραπάνω ψευδές δημοσίευμα είχε δημοσιευθεί αρχικά τον Δεκέμβριο του 2014 από Greek-weather.Org, που δεν υπάρχει πια.

Το Greek-weather.Org, ήταν πασίγνωστο για τις τρομολαγνικές και ψευδείς προβλέψεις του, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Για να δώσει αξιοπιστία στις τρομολαγνικές δημοσιεύσεις του ο Άρης Κωνσταντινίδης διαχειριστής της σελίδας «greekweather» χρησιμοποιούσε και φωτογραφίες γνωστών μετεωρολόγων, όπως ο κύριος Κολυδάς. Έτσι χρησιμοποίησε μια φωτογραφία του κυρίου Κολυδά και το κείμενο «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ» για να ανεβάσει μια ανάρτηση που μιλούσε για θερμοκρασίες 47-48 βαθμών Κελσίου.
Ο κύριος Κολυδάς αντέδρασε άμεσα και έγραψε στο fb:
«Ενημερώστε φίλους και γνωστούς σας κοινοποιώντας την ανάρτησή αυτή, στην οποία ένα απο τα απαράδεκτα τρομοκαιρικά site το Greek Weather org, τοποθετεί την φωτογραφία μου για να δώσει «εγκυρότητα» σε ένα διαστρεβλωμένο ρεπορτάζ , για να τονίσει ένα «νέο καύσωνα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους».
Του έχουμε μαζέψει πολλά για τη γούνα του και θα ακολουθηθούν άλλες διαδικασίες αποκατάστασης της αλήθειας».

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδράει με τις τρομολαγνικές δημοσιεύσεις του Greek Weather org ο κύριος Κολυδάς. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και για τις προβλέψεις της Μεγάλης Βδομάδας του 2016.
Οργή μετεωρολόγων για τις δήθεν προβλέψεις για το Πάσχα
Μέσα σε μια ώρα ο Greek Weather org, κατέβασε την ανάρτηση και προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.


Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τραγούδησε για τον έρωτα και τον χωρισμό, σημαδεύοντας μια ολόκληρη εποχή
Πότε καταργούνται οριστικά οι παλιές ταυτότητες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι πάγιες συστάσεις της ΠΟΜΙΔΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.