Ελλαδα

Τουρκοεβραίος ο Αλέξης «Άξελ» Τσίπρας;

Τα Ellinika Hoaxes καταρρίπτουν τη θεωρία που διακινείται μέσω «αφυπνισμένων» και εθνικιστικών ιστοσελίδων 

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370585-765451.jpg

Πρόκειται για μια θεωρία που διακινείται μέσω «αφυπνισμένων» και εθνικιστικών ιστοσελίδων εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά έχει «απογειωθεί» ειδικά μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αλέξη «Άξελ» Τσίπρα. Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα που αναπαράχθηκαν, διαστρεβλώθηκαν και διογκώθηκαν στη χώρα μας, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει τουρκοεβραϊκή καταγωγή.

Στο triklopodia.gr, katohika.gr, xorisorianews.gr, indobserver.blogspot.gr, και πολλά άλλα, διαβάζουμε:

Τουρκοεβραίος ο Αλέξης «Άξελ» Τσίπρας;

Η συνέχεια εδώ.

Στο ellaniapyli.blogspot.gr, μαθαίνουμε πως το μικρό όνομα του Αλέξη Τσίπρα, είναι Άξελ.

Τουρκοεβραίος ο Αλέξης «Άξελ» Τσίπρας;

Ποια είναι η αλήθεια;

Τον Ιανουάριο του 2015, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση, κυκλοφόρησαν τουρκικά δημοσιεύματα (δείτε εδώ και εδώ), που αναδημοσίευαν τον ισχυρισμό τοπικής εφημερίδας της Ανδριανούπολης, που επικαλούταν τα λεγόμενα του τοπικού επικεφαλής του κόμματος ÖDP, ο οποίος εξομολογήθηκε πως κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη περιοχή το 2010, ο τελευταίος εξομολογήθηκε πως νιώθει σαν στο σπίτι του, καθότι η οικογένειά του, προέρχεται από το χωριό Babaeski της επαρχίας Kırklareli. Σε κανένα σημείο δεν υποστηρίζει πως ο Α. Τσίπρας είναι Τούρκος, πόσο μάλλον Εβραίος. Αυτοί οι ισχυρισμοί προστέθηκαν στη συνέχεια στα ελληνικά άρθρα.

Aπό πού προέρχονται οι πρόγονοι του πρωθυπουργού;

Ο Αλέξης Τσίπρας, έχει καταγωγή από το Αθαμάνιο Άρτας από τη πλευρά του πατέρα του και την Ελευθερούπολη από τη πλευρά της μητέρας του. Στο Αθαμάνιο δεν εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες μετά την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923, σε αντίθεση με την Ελευθερούπολη.

Σε ομιλία του πρωθυπουργού στη Φιλύρα Ροδόπης τον Νοέμβριο του 2016, αναφέρει πως η μητέρα της μητέρας του, καταγόταν από την Ανδριανούπολη.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ