- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Καμία φθορά στα αρχαία αντικείμενα»
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας για τη δολιοφθορά στο Μουσείο της Βεργίνας
«Ουδεμία βλάβη προκλήθηκε σε αρχαία αντικείμενα, ενώ ο εξοπλισμός της έκθεσης καθαρίστηκε αμέσως χωρίς το ελαιώδες υλικό να αφήσει κατάλοιπα ή ίχνη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας για το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στις 10 Μαΐου στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών. Μια γυναίκα ψέκασε με άχρωμο υγρό τις λίθινες βάσεις επιτύμβιων στηλών και εποπτικό υλικό της έκθεσης.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως, ασκήθηκε μήνυση κατ΄ αγνώστου και έκτοτε η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά την υπόθεση, ενώ παράλληλα έγιναν επιπλήξεις και συστάσεις στο προσωπικό της φύλαξης».
Η άγνωστη επισκέπτρια ψέκασε τις βάσεις 10 και πλέον επιτύμβιων στηλών, προκαλώντας μεγάλους «λεκέδες», ενώ το ίδιο συνέβη και σε μεγάλο αριθμό ενημερωτικών επιγραφών και φωτογραφιών του χώρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο κλήθηκε να μεταβεί ειδικό γερανοφόρο όχημα
Δύο πόλεις, δύο παράλληλοι διαγωνισμοί, με βραβεία που φτάνουν τα 10.000 ευρώ, αλλά κυρίως με ένα διαφορετικό μήνυμα: ότι η εικόνα της πόλης μπορεί να σχεδιαστεί συλλογικά.
Το Ελληνικό ως οδηγός βιώσιμου αστικού σχεδιασμού – Απαντήσεις στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης
«Δε βγαίνει η ζωή με φόβο», τόνισε η ηθοποιός
Υπό το μηδέν η θερμοκρασία
Πότε αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περισσότερες από 350 δωρεάν εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας - Τι περιλαμβάνει η πρώτη εβδομάδα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το τμήμα πανεπιστημίου που αλλάζει ονομασία ήδη από φέτος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Πώς γιορτάζεται ο Άγιος σε περιοχές της χώρας
Γιατί είναι κινητή η γιορτή και πότε μεταφέρεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.