- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη τη χώρα - Στις φλόγες η Μάνη
Για πολύ δύσκολη κατάσταση έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε αρκετούς νομούς της χώρας. Αναζωπύρωση στη Μάνη, σε εξέλιξη οι φωτιές σε Βοιωτία, Φθιώτιδα.
Στην Ανατολική Μάνη αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην περιοχή Πύρριχος. Σπίτια κάηκαν στην περιοχή Αρέα ενώ αναζωπυρώθηκε και η φωτιά στη Χιμάρρα με μέτωπο προς την Αρεόπολη.
Για πολύ δύσκολη κατάσταση έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.
Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού προκειμένου να απομακρύνουν ηλικιωμένους κατοίκους των πληγεισών περιοχών σε ασφαλές μέρος.
Από τη φωτιά κάηκε, κατά πληροφορίες το αυτοκίνητο του δημάρχου Ανατολική Μάνης Π. Ανδρεάκου όταν επιχείρησε να προσεγγίσει τον Κότρωνα με τον ίδιο να γλιτώνει την τελευταία στιγμή χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών.
Πλέον όλοι περιμένουν τις ρίψεις νερού από τα δύο αεροσκάφη και τα δύο ελικόπτερα Σινούκ που έχουν λάβει εντολή να επιχειρήσουν στην περιοχή προκειμένου να αναχαιτιστούν τα πύρινα μέτωπα.
Φωτιά και στον Μαραθώνα
Εντωμεταξύ νέο μέτωπο ξέσπασε στις 3:30 τα ξημερώματα στην περιοχή Άνω Σούλι Μαραθώνα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι φλόγες καίνε δασική έκταση.
Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ τις προσπάθειές τους θα βοηθήσει και ένα ελικόπτερο με ρίψεις νερού από αέρος.
Σε εξέλιξη η φωτιά στη Φθιώτιδα
Το τρίτο μέτωπο που προβληματίζει την πυροσβεστική είναι αυτό στη δυτική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στα χωριά Ροβολίαρι και Τσούκα αν και βάσει της τελευταίας ενημέρωσης μπορεί η πυρκαγιά να είναι σε εξέλιξη αλλά έχει οριοθετηθεί.
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και άλλους σταθμούς και κλιμάκια της Φθιώτιδας. Ειδικότερα, εκεί επιχειρούν 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες και 2 ομάδες πεζοπόρο.
Αντίθετα καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση στο Μαυρομάτι Αλιάρτου στη Βοιωτία καθώς πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο όπως και αυτή στην Αγία Ειρήνη Κεφαλλονιάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.