- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Σύγκλητος του Παν. Μακεδονίας ζητάει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας
«Πλήττει βάναυσα το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ»
Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και «την έναρξη περαιτέρω ειλικρινούς διαλόγου με τα ΑΕΙ, με στόχο την κατάθεση ενός σχεδίου νόμου που να απαντά στις πραγματικές ανάγκες των πανεπιστημίων και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας», ζητεί, με ομόφωνο ψήφισμά της, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).
Στο ψήφισμα, στο οποίο κατέληξε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε έκτακτη συνεδρίασή της, επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- ότι «το νομοσχέδιο πλήττει βάναυσα το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, εισάγοντας ρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν σημαντικές δυσλειτουργίες, με αποκορύφωμα το άσυλο, την εκλογή αντιπρυτάνεων με ξεχωριστή εκλογή και τις υπερ-ρυθμίσεις αναφορικά με τη λειτουργία των μεταπτυχιακών προγραμμάτων».
Σημειώνεται ακόμη ότι «η προτεινόμενη διαδικασία ανάδειξης Οργάνων Διοίκησης, θέτει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της καθημερινής λειτουργίας του Πανεπιστημίου, τον απαιτούμενο συντονισμό στη λειτουργία της Πρυτανείας και το στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου, καθώς άτομα με διαφορετικές αντιλήψεις και θέσεις θα καλούνται να συναποφασίζουν για την πορεία του πανεπιστημίου».
Η εφαρμογή του νομοσχεδίου, όπως εκτιμάται, «θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας πολλών εκ των υφιστάμενων μεταπτυχιακών προγραμμάτων των ΑΕΙ, με σοβαρές αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, τόσο σε επίπεδο πανεπιστημίου, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.