- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρέμβαση υπουργείου Παιδείας για την καταδίκη 3 μαθητών σε κοινωνική εργασία
Κάνει λόγο για «απαράδεκτη» αντιμετώπιση των μαθητών από τον διευθυντή του σχολείου
Την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε η καταδίκη σε κοινωνική εργασία τριών μαθητών από το Ρέθυμνο, που συμμετείχαν σε περσινές καταλήψεις.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται:
«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση σε κοινωνική εργασία τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που πήραν μέρος στις καταλήψεις του περασμένου Σεπτεμβρίου, θεωρεί απαράδεκτη την αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του Διευθυντή του Σχολείου που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου».
Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο υπογραμμίζει πως «τέτοια θέματα πρέπει να επιλύονται με ευθύνη των Διευθυντών Σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εντός της σχολικής μονάδας και όχι με προσφυγή στις δικαστικές αρχές».
Το υπουργείο υπενθυμίζει πως «νομοθέτησε πέρσι την κατάργηση του «μαθητικού ιδιώνυμου» που είχε θεσπιστεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τον Δεκέμβριο του 1999 και είχε αποκτήσει ισχύ νόμου με τον νόμο 2811 του 2000. Με τη διάταξη αυτή είχε καταργηθεί η προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 28 Αυγούστου
Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου
Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής
Για την κατάσβεση επιχειρούν 7 εναέρια μέσα
Σε πλήρη κινητοποίηση τίθεται ο Εθνικός Μηχανισμός
Η φωτιά στη Σαλαμίνα και η συστηματική φροντίδα του χώρου
Στην επιχείρηση συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα
«Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.