- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Από Τετάρτη οι πλειστηριασμοί κατοικιών με ποσό κατάσχεσης από 300.000 ευρώ
Την άδεια δίνει η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.
Την άδεια για την διεξαγωγή πλειστηριασμών, αύριο, Τετάρτη, 31 Μαίου, κατοικιών για τις οποίες το ύψος του ποσού εγγραφής κατάσχεσης είναι ίσο ή μεγαλύτερο των 300.000 ευρώ, με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ, δίνει η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.
Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σε ανακοίνωση αναφέρει ότι «μετά από έξι και πλέον μήνες αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών, διαπιστώνει μέχρι και σήμερα ότι καμία νομοθετική ρύθμιση ή γενικότερα πρωτοβουλία για λύση δεν έχει αναληφθεί, όχι μόνο από την Πολιτεία και κατ’ επέκταση από ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα, αλλά και οποιονδήποτε κοινωνικό θεσμό ή φορέα, σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη διενέργεια πλειστηριασμών».
Ακόμη, η συντονιστική επιτροπή διαπιστώνει, ότι «η αποχή μας, σχεδόν καθολική από τους πλειστηριασμούς, οπωσδήποτε διευκόλυνε τους συγκεκριμένους συμπολίτες μας οι οποίοι αντιμετώπιζαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα οφειλών τους προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους Δήμους, όπως και στις Τράπεζες για οφειλές δανείων τους, και των οποίων η πρώτη κατοικία βρίσκεται σε κίνδυνο».
Παράλληλα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ότι «ένας αριθμός συμπολιτών μας, μεγάλος κι αυτός, με οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ, έχοντας ως δικαιολογία και καλυπτόμενοι από την αποχή μας, αποφεύγουν την εκπλήρωση ή τον διακανονισμό των οφειλών τους, ενώ έχουν τη σχετική δυνατότητα, αδικώντας κατάφωρα όσους από τους συμπολίτες μας προσπαθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και εξοφλούν ή διακανονίζουν τις οφειλές τους με το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους Δήμους, τις Τράπεζες και τους ιδιώτες πιστωτές τους».
Ακόμη, η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, «αποφάσισε, συνεχίζοντας πάντοτε την αποχή από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, να επιτρέψει, εκτός των άλλων και τη διεξαγωγή πλειστηριασμών με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ, κατοικιών για τις οποίες το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 300.000 ευρώ».
Επίσης, αναφέρει ότι «όλοι οι διενεργούμενοι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται κατόπιν αδείας που θα χορηγείται από τους Συλλόγους ή τη συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβάλλεται κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα».
Κατόπιν αυτών, αύριο Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017, «θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς, ανεξαρτήτως του ύψους της επισπευδόμενης απαίτησης, μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο κατοικία του οφειλέτη (φυσικού προσώπου) με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, και για ποσό επισπευδόμενης απαίτησης, δηλαδή ποσό εγγραφής κατάσχεσης ίσο με ή πάνω από 300.000 ευρώ.
Ακόμη, διευκρινίζεται ότι για ποσό επισπευδόμενης απαίτησης (εγγραφής κατάσχεσης) κάτω από 300.000 ευρώ, δεν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατοικιών οφειλετών (φυσικών προσώπων) με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ.
Τέλος, αναφέρει η συντονιστική: «Διαπιστώνουμε ότι η συνταγματικώς καθορισμένη διαδικασία εκτέλεσης των νομίμως εκδοθεισών δικαστικών αποφάσεων επαφίεται στην υπομονή, την αντοχή και το κουράγιο εκάστου συναδέλφου συμβολαιογράφου. Διεκπεραιώνεται δε, μέσα από την ανοχή έως αδιαφορία όλων των εμπλεκομένων και των επιφορτισμένων με την τήρηση της τάξης και της εφαρμογής των νόμων οργάνων, καθώς κάθε Τετάρτη γινόμαστε θεατές σκηνών και το χειρότερο δέκτες προσωπικών επιθέσεων που μόνο σε ευνομούμενη Πολιτεία δεν ταιριάζουν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.