Ελλαδα

Για τέταρτη μέρα χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354836-735466.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Κανένα αστικό λεωφορείο δεν θα πραγματοποιήσει και σήμερα δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συνεχίζουν για τέταρτη ημέρα την επίσχεση εργασίας.

Σημειώνεται πως χθες απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του οργανισμού, με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας. Από τη μεριά τους, οι εργαζόμενοι διεμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών και το υπόλοιπο του δώρου Πάσχα.

Παρά την πίεση που δέχτηκαν από εκπροσώπους φορέων της πόλης να λύσουν χειρόφρενο σε ένδειξη καλής θέλησης, οι εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν να κάνουν βήμα πίσω καθώς, όπως λένε, ο αγώνας τους είναι δίκαιος. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, θα συνεδριάζουν καθημερινά για να λαμβάνουν αποφάσεις και, σε περίπτωση αλλαγής των δεδομένων που αφορούν στην πληρωμή τους, θα επανεξετάσουν την απόφασή τους για κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΟΑΣΘ καταβάλλει προσπάθειες για να ολοκληρώσει τη διαδικασία λήψης δανείου από την Εθνική Τράπεζα για να πληρώσει το προσωπικό, ωστόσο η διαδικασία αποδεικνύεται χρονοβόρα.

Πηγή: thestival.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ