- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
17χρονος μετανάστης στο BBC: Είναι πολύ επικίνδυνα στην Ελλάδα (video)
Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο καταγράφει μία πολύ σκληρή πραγματικότητα στο λιμάνι της Πάτρας
Πολλοί μετανάστες στο λιμάνι της Πάτρας μπαίνουν στη διαδικασία να πάρουν τεράστια ρίσκα για τη ζωή τους, με την ελπίδα ότι θα περάσουν απέναντι στην Ιταλία.
Το BBC, χάρη στην κάμερα του Γιώργου Μουτάφη και την παραγωγή του Κώστα Καλλέργη, βρέθηκε εκεί και μίλησε σε έναν από τους μετανάστες, τον 17χρονο Μουσταφά.
Ο νεαρός πρόσφυγας μένει εδώ και μήνες σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην Πάτρα μαζί με πολλούς ακόμη μετανάστες.
Μιλώντας ο ίδιος στην κάμερα αναφορικά με τα όσα έχει ζήσει στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, δηλώνει: «Είναι πολύ επικίνδυνο να ζεις έξι ή επτά μήνες εδώ».
Ο ίδιος προσθέτει: «Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε ρεύμα. Είναι πολύ βρώμικα και κοιμόμαστε κάτω χωρίς χαλιά. Όταν κάνει κρύο, πολλά αγόρια αρρωσταίνουν».
Όπως διευκρινίζει στο βίντεο ο 17χρονος, έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να διαφύγει, ωστόσο η αστυνομία τον έχει προλάβει.
Ο ίδιος, όμως, ξεκαθαρίζει πως δεν πτοείται. «Θα το κάνω ξανά και ξανά. Δεν με ενδιαφέρει αν θα κινδυνεύσω. Όλα είναι θέμα τύχης» δηλώνει ο 17χρονος, λέγοντας πως θα κρύβεται κάτω από φορτηγά, έως ότου τα καταφέρει.
Παρακολουθήστε το βίντεο του BBC που αποτυπώνει μία πολύ σκληρή πραγματικότητα για τους μετανάστες στην Πάτρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.