Ελλαδα

Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Πότε αναμένεται να κατατεθεί το πρώτο πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354262-734403.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Πετράκης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «υπάρχουν όλες οι εκδοχές στο τραπέζι» αναφορικά με τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που έλαβε χώρα το Σάββατο, με τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, η εμπειρία από ανάλογα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στο εξωτερικό δείχνει ότι το Σάββατο το βράδυ μπορεί να υπήρξε μια αρνητική σειρά από πολλούς παράγοντες οι οποίοι, αν επενεργούσαν μόνοι τους, ήταν απίθανο να προκαλούσαν το δυστύχημα.

«Ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες (…) θα αναλύσουμε την κατάσταση» δήλωσε ο κ. Πετράκης.

Αξίζει αν σημειωθεί πως ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός εξετάζει την τοποθέτηση καμερών σε σταθερά σημεία των σιδηροδρομικών γραμμών, αλλά και στις μηχανές των αμαξοστοιχιών, που θα εποπτεύουν τη συμπεριφορά του συστήματος.

Δεν παρέλειψε, όμως, να διευκρινίσει πως η τοποθέτηση καμερών απαιτεί πολλή μελέτη, εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ το κόστος είναι μεγάλο. 

Επισημαίνεται πως το πρώτο πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, αναμένεται να κατατεθεί έως την Παρασκευή. 

Με πληροφορίες απόν skai.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ