Ο Άκης γνώρισε ένα μόνο σπίτι, αυτό του Χαμόγελου. Εκεί βίωσε τη ζεστασιά και τη φροντίδα που στερήθηκε από τους βιολογικούς του γονείς. Οι δυσκολίες τον χαλύβδωσαν. Μπήκε με την πρώτη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Μετά ψιλοάραξε, όπως οι περισσότεροι φοιτητές. Μέχρι το τρίτο έτος οι βαθμοί ήταν απλώς αποδεκτοί, το δημοκρατικό πέντε στα δύσκολα μαθήματα, κάνα εφταράκι στα εύκολα. Ο μέσος όρος βαθμολογίας του δεν ξεπερνούσε το κατώτερο σημείο του «λίαν καλώς», το εξήμισι. Τότε κάποιος του σφύριξε ότι αν καταφέρει και βγάλει μέσο όρο πάνω από επτά, θα γίνει δεκτός σε ένα από τα κορυφαία ελληνικά ΜΒΑ με υψηλά δίδακτρα. Το ίδιο το ΜΒΑ αναλάμβανε τη χορηγία μίας θέσης για ένα παιδί του Χαμόγελου.
Ο Άκης σχεδόν δεν το πίστευε. Ανασκουμπώθηκε και από τον Ιούνιο του 2015 ως τον Ιούνιο του 2016 σκούπισε ότι μάθημα βρήκε μπρος του με βαθμούς από οκτώ και πάνω. Τα μαθήματα του τέταρτου έτους και κάτι λίγα των προηγούμενων ετών. Ο μέσος όρος του βγήκε άνετα πάνω από το επτά, οι καθηγητές του στη σχολή μιλούσαν για έναν «άλλο Άκη». Παράλληλα βελτίωσε τα αγγλικά του, δεδομένου ότι τα μαθήματα ήταν στην Αγγλική.
Τον Σεπτέμβριο του 2016 κατέφθασε αισιόδοξος, αλλά αγχωμένος στο ΜΒΑ του. Κάθε 2-3 μήνες με ενημέρωνε για την πρόοδό του. Πήγαινε όλο και καλύτερα. Χθες με πήρε τηλέφωνο και με άφησε ενεό. Τελείωσε με εξετάσεις, project κλπ, και βρήκε μόνος του την εταιρία που θα κάνει την πρακτική του. Το σημαντικότερο; Η επίδοσή του ήταν τέτοια, που ο φορέας του ΜΒΑ αποφάσισε να χορηγήσει και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά μία υποτροφία σε ένα παιδί του Χαμόγελο! Στα ειλικρινή συγχαρητήρια που του είπα, είχε μόνον μία παρατήρηση: «Το Χαμόγελο μου άνοιξε την πόρτα. Δική μου δουλειά είναι να την κρατήσω ανοιχτή».
Άκη μας, θα σκίσεις στη ζωή σου, γιατί είσαι μαχητής από κούνια!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγρότες και κτηνοτρόφοι αποχώρησαν δηλώνοντας πως ο αγώνας τους συνεχίζεται
Συναγερμός για ισχυρές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες - Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.