- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκάνδαλο στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης: Διαγράφηκε πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ
Ποινική δίωξη εις βάρος 6 υψηλόβαθμων εφοριακών
Ποινική δίωξη σε βάρος έξι εφοριακών ασκήθηκε από τον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση μετά από έρευνα που διενεργήθηκε για μεγάλο πρόστιμο που «έσβησε» εταιρεία έπειτα από παραλείψεις των εμπλεκόμενων προσώπων.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί η υπόθεση αφορά σε εταιρεία πλαστικών – έπειτα από φορολογικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν το 2010 από τη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης – στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.000.000 ευρώ. Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε από την εισαγγελική έρευνα οι φορολογικές αρχές παρέλειψαν να καλέσουν για εξηγήσεις τον εμπλεκόμενο επιχειρηματία με αποτέλεσμα αυτός να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια και να ακυρώσει το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην επιχείρηση.
Ωστόσο ούτε μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο επιχειρηματίας κλήθηκε εκ νέου για εξηγήσεις με αποτέλεσμα το πρόστιμο να παραγραφεί οριστικά. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές στην υπόθεση εμπλέκονται ο τότε υποδιευθυντής στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης καθώς και προϊστάμενοι συγκεκριμένων τμημάτων. Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά στο αδίκημα της απιστίας.
Πηγή: Dailythess.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Σήμερα Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2026 θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι
Οι Αρχές διερευνούν τα κίνητρα του
Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Kάτοικοι καταγγέλλουν ότι μεγάλες εκτάσεις παραμένουν ακαθάριστες εν μέσω αντιπυρικής περιόδου
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Θα δοθεί στους γονείς του την Παρασκευή
Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών σχολιάζει την παραίτηση Κοκοτσάκη από το κόμμα Καρυστιανού
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης της κατοικίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.