- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Παρέμβαση εισαγγελέα για τα χειρουργεία του Πολάκη στη Ζάκυνθο ζητά η ΠΟΕΔΗΝ
«Για «τις συνθήκες που χειρουργήθηκαν οι τρεις μεταφερόμενοι ασθενείς»
Αναφορά στους εισαγγελείς πρωτοδικών Μεσσηνίας και Ζακύνθου για την διενέργεια έρευνας για «τις συνθήκες που χειρουργήθηκαν οι τρεις μεταφερόμενοι ασθενείς, την Τετάρτη, 3 Μαΐου, στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου» κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Ειδικότερα, αναφέρει, ότι «τρεις μεταφερόμενοι ασθενείς από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, χειρουργήθηκαν αιφνιδιαστικά χωρίς να τηρηθεί το ιατρικό θεραπευτικό πρωτόκολλο στο νοσοκομείο της Ζακύνθου την Τετάρτη 3 Μαΐου, από μεταφερόμενους γιατρούς που κατά το νόμο δεν είχαν δικαίωμα να χειρουργήσουν στο εν λόγω νοσοκομείο».
Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει, ότι «στη χειρουργική ομάδα των γιατρών που χειρούργησαν τους τρεις ασθενείς συμμετείχε ως γιατρός ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, ιδιώτης γιατρός στο επάγγελμα.
Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία απαγορεύεται ιδιώτης γιατρός χωρίς να έχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με το νοσοκομείο Ζακύνθου, να παρευρίσκεται στα χειρουργεία, πόσο μάλλον να λαμβάνει μέρος σε χειρουργικές πράξεις».
Σημειώνει επίσης, ότι «οι τρεις χειρουργημένοι ασθενείς πριν κλείσουν 24ωρο μετά το χειρουργείο, εξαφανίστηκαν, χωρίς να ερωτηθούν και να συναινέσουν οι αρμόδιοι γιατροί του νοσοκομείου».
Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι τα χειρουργεία είναι κλειστά από τον Νοέμβριο του 2016 και «με βάση το πόρισμα της επιτροπής, που ο ίδιος ο υπουργός Υγείας όρισε και επικεφαλής είναι ο επίκουρος καθηγητής Αναισθησιολογίας κ. Πέτρου, ακόμα και σήμερα είναι επισφαλής η λειτουργία τους».
Η Ομοσπονδία ζητά να «διερευνηθούν και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες εάν υπάρχουν σε όλους τους εμπλεκόμενους» που, όπως αναφέρει, «έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών που χειρουργήθηκαν.
Απαξίωσαν την λειτουργία του νοσοκομείου Ζακύνθου προσπαθώντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα για την επαναλειτουργία των χειρουργείων, παρά την αντίθετη άποψη της επιστημονικής κοινότητας και της επιτροπής που ο ίδιος ο υπουργός όρισε» κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό σόου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.