Ανακαλύφθηκε Μυκηναϊκός τάφος στην Σαλαμίνα
Ο τάφος από μια πρώτη εκτίμηση, χρησιμοποιήθηκε από το 2ο μισό του 13ου έως το 1ο μισό του 12ου αιώνα π.Χ.
Ένας θαλαμοειδής τάφος που ανήκει σε νεκροταφείο μυκηναϊκών χρόνων ανακαλύφθηκε στο κέντρο της πόλης της Σαλαμίνας, από την εφορεία αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, το εύρημα ανήκει σε νεκροταφείο μυκηναϊκών χρόνων. Συστάδες του ίδιου νεκροταφείου έχουν ερευνηθεί με σωστικές ανασκαφές το 1964, 1992 και 2009. Τότε αποκαλύφθηκαν δύο θάλαμοι της ίδιας συστάδας τάφων με τον σημερινό.
Ο θάλαμος του τάφου, λαξευμένος στο φυσικό πέτρωμα της περιοχής, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εκσκαφικών εργασιών για τη σύνδεση παρακείμενης οικίας με τον κεντρικό αγωγό της αποχέτευσης της πόλης.
Πρόκειται για θάλαμο διαστάσεων 2,60μ.Χ 2,90μ και ύψους 1,50μ. στο ψηλότερο σημείο του. Λόγω της ύπαρξης πλούσιων πηγών γλυκού νερού στο τμήμα αυτό της πόλης, το κενό του θαλάμου βρέθηκε πλημμυρισμένο με νερό , το οποίο αντλείτο με μηχανικά μέσα προκειμένου να διεξαχθεί η έρευνα.
Αποκαλύφθηκαν περί τα 40 ακέραια αγγεία, με πολύ καλή κατάσταση διατήρησης της γραπτής τους διακόσμησης και περίπου 10 σε θραύσματα, καθώς και σκελετικό υλικό πέντε τουλάχιστον ατόμων.
Ο τάφος από μια πρώτη εκτίμηση, χρησιμοποιήθηκε από το 2ο μισό του 13ου έως το 1ο μισό του 12ου αιώνα π.Χ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υποβρύχιος καθαρισμός της λίμνης βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές του καλοκαιριού
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με πέντε οχήματα
Πού προβλέπει ισχυρά φαινόμενα η ΕΜΥ
Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Κοινή πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και των ιδιοκτητών του ιστορικού χώρου
««Δεν είναι πλέον σενάρια, είναι η νέα πραγματικότητα», τονίζει ο μετεωρολόγος
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έντονη κεραυνική δραστηριότητα αναμένεται τις επόμενες ώρες
Και γιατί τους δίνονται ονόματα
Τον εντόπισαν Λιμενικοί
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση για το επόμενο διήμερο και τις περιοχές που θα επηρεαστούν
Πού βρίσκεται η κτηνοτροφική μονάδα
Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο σημείο εξακολουθεί να επιχειρεί ισχυρή δύναμη έως ότου η πυρκαγιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.