Ελλαδα

Συλλήψεις για ληστείες πεζών στο Μαρούσι

Οι δύο Έλληνες σταματούσαν τα θύματά της με την πρόφαση τσιγάρου ή αναπτήρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348222-722680.jpg

Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα που λήστευαν πεζούς σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 18 και 33 ετών, οι οποίοι λίγο πριν τη σύλληψή τους είχαν ληστέψει με την απειλή μαχαιριού δύο άτομα στο Μαρούσι. Με τη σύλληψη των δύο ατόμων έκλεισαν έξι υποθέσεις ληστείας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες τον τελευταίο μήνα ενώθηκαν σε ομάδα και με διακριτούς ρόλους διέπρατταν ληστείες πέριξ μεγάλων εμπορικών κέντρων και εντός πάρκων πλησίον σταθμών Μέσων Μεταφοράς  σταθερής τροχιάς, αφαιρώντας χρήματα, κινητά και αντικείμενα.  

Ο 18χρονος είχε αρχηγικό ρόλο και με την πρόφαση αναζήτησης τσιγάρου ή αναπτήρα, προσέγγιζε τα θύματα, ενώ στη συνέχεια, με την απειλή μαχαιριού τους λήστευε. Ο έτερος συλληφθείς εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, ενώ όταν τα θύματα αντιστέκονταν, επενέβαινε προκειμένου να τους ασκήσει βία.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ ακόμη βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένα μαχαίρι. Επιπλέον επισημαίνεται ότι ο 18χρονος έχει συλληφθεί κατ' επανάληψη για τα ίδια αδικήματα, ενώ είχε διαφύγει από ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.