- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι δράσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών τον Απρίλιο για μικρούς και μεγάλους
Τι περιλαμβάνει αναλυτικά το πρόγραμμα
Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) συνεχίζει τον Απρίλιο τις δράσεις του για μικρούς και μεγάλους.
Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- Σάββατο 1η Απριλίου 2017, στις 18:00: «Κλιματική Αλλαγή: αλήθεια ή ψέμα;». Μία εισαγωγή στο θέμα της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη μας από τη δρα Δήμητρα Φουντά, κύρια ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΕΑΑ.
- Κυριακή 2 Απριλίου, στις 11:00: «Το κυνήγι του χαμένου τηλεσκοπίου». Παιχνίδι θησαυρού για παιδιά από επτά έως 12 ετών. Ένας διασκεδαστικός τρόπος για τη μύηση των μικρών επισκεπτών σε θέματα Αστρονομίας.
- Κυριακή 23 Απριλίου, στις 20:30: «Jazz & Baroque Αστερισμοί». Τζαζ και μπαρόκ μελωδίες και τραγούδια, ενορχηστρωμένα για ηλεκτρικές κιθάρες και μουσικό πριόνι. Μία μουσική συνάντηση των Τηλέμαχου Μούσα, Νάσιας Γκόφα, Νίκου Γιούσεφ και Φιόρης-Αναστασίας Μεταλληνού. Ήχοι από το διάστημα ενσωματώνονται στις ενορχηστρώσεις. Aκολουθεί παρατήρηση του ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη.
- Από τις 24 έως τις 28 Απριλίου 2017, στις 12:00: Επίσκεψη στην ιστορική βιβλιοθήκη του Αστεροσκοπείου. στο Θησείο. Για μία εβδομάδα, η ιστορική βιβλιοθήκη του ΕΑΑ στο Θησείο θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν σπάνια βιβλία Αστρονομίας και Μαθηματικών από τον 16ο έως τον 20ό αιώνα.
- Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στις 19:00: «Αρίσταρχος ο Σάμιος-Ίωνες Φιλόσοφοι και Κοσμολογική Επιστήμη». Μία εισαγωγή στη συμβολή των Ιώνων Φιλοσόφων στην επιστήμη της Κοσμολογίας, καθώς και στη συμβολή του πυθαγόρειου αστρονόμου Αρίσταρχου από τη Σάμο στη διατύπωση της ηλιοκεντρικής θεωρίας. Ομιλητής ο δρ. Νικόλαος Σπύρου, αφυπηρετήσας καθηγητής Αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
- Έκθεση Αστροφωτογραφίας: Για όλον τον Απρίλιο, εντός του χώρου του τηλεσκοπίου Δωρίδη, θα εκτίθενται ψηφιακές φωτογραφίες ουρανίων αντικειμένων του αστροφωτογράφου Καλλία Ιωαννίδη, μέλους του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται πως για τις παραπάνω εκδηλώσεις είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα: 2103490160 και 2103490036 (Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 15:00).
Παράλληλα, κανονικά θα διεξάγονται οι βραδινές επισκέψεις στο Κέντρο Επισκεπτών στο Θησείο, κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 19:00 έως τις 21:00 και κάθε μισή ώρα. Οι επισκέψεις ολοκληρώνονται με παρατήρηση του ουρανού στο ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη (γενική είσοδος 5 ευρώ, για παιδιά και φοιτητές 2,5 ευρώ, δωρεάν για τους ανέργους και ΑΜΕΑ).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.