Ελλαδα

Εξιχνιάστηκε ο φόνος του Αρχιμανδρίτη στο Γέρακα

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες που γνώριζαν τον ιερέα και διέφυγαν στο Πακιστάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344779-716438.jpg

Ανακοινώθηκε από το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ότι εξιχνιάστηκε το έγκλημα που διαπράχθηκε στις 13 Φεβρουαρίου σε σπίτι στο Γέρακα με θύμα τον 46χρονο Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα και την ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, οι δράστες είναι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 28 και 33 ετών. Η αστυνομία ανακοίνωσε με βεβαιότητα ότι οι δράστες διέφυγαν στο Πακιστάν.

Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και Διεθνών ενταλμάτων σύλληψης. Επιπρόσθετα υπεβλήθη αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι στο διαμέρισμα του άτυχου ιερωμένου δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης, ούτε αφαίρεσης αντικειμένων. Ωστόσο, η ιστοσελίδα newsit.gr επικαλούμενη καλά διασταυρωμένη πηγή, γράφει ότι ο ιερωμένος είχε πάντα στο σπίτι ένα χρηματικό ποσό κάποιων χιλιάδων ευρώ για να βοηθάει τους συμπολίτες του που είχαν ανάγκη λόγω της κρίσης. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι δράστες να γνώριζαν για τα χρήματα και να τα είχαν «βάλει στο μάτι» και μετά να σκότωσαν τον Αρχιμανδρίτη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του ήταν ασφυκτικός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ