- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο ΕΟΤ περιμένει περισσότερους από 30 εκατομμύρια τουρίστες το 2017
«Το μοντέλο "ήλιος-θάλασσα" είναι η βάση»
«Το 2017 θα ξεπεράσουμε τα 30 εκατομμύρια αφίξεις», εκτίμησε ο γγ του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος στο πλαίσιο του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
«Το μοντέλο "ήλιος-θάλασσα" είναι η βάση, αλλά υπάρχει η ανάπτυξη του yachting, του πολιτιστικού τουρισμού, ενώ η γαστρονομία είναι ο δεύτερος πυλώνας προσέλκυσης», τόνισε ο κ. Τρυφωνόπουλος και εκτίμησε ότι ο τουριστικός κλάδος μπορεί να μετατραπεί σε Δούρειο Ίππο για την εξαγωγή ποιοτικών προϊόντων.
«Ο τουρισμός είναι ένα εξαιρετικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της ελληνικής αγοράς, έχουμε τον τουρισμό στο DNA μας και έως το 2020 η Ελλάδα μπορεί να είναι και στη δεκάδα των τουριστικών προορισμών», είπε ο γγ του ΕΟΤ και τόνισε μεταξύ των άλλων ότι η άνοδος της τουριστικής κίνησης στη χώρα δεν πρέπει να αποδίδεται στη γενικευμένη αστάθεια στις γειτονικές χώρες.
«Είναι μία παγίδα στην οποία δεν πρέπει να πέσουμε. Τα προβλήματα στην Τουρκία δεν είναι θετικό στοιχείο, κάποιοι σκέφτονται "όσο πιο δυτικά, τόσο πιο καλά". Όταν είσαι τόσο κοντά στο πρόβλημα, λειτουργεί αποτρεπτικά», τόνισε ο κ. Τρυφωνόπουλος και συμπλήρωσε: «Η ομαλότητα στην περιοχή θα λειτουργήσει ακόμη θετικότερα για την Ελλάδα. Κάθε πελάτης κερδίζεται, δεν χαρίζεται».
Ως στοιχεία που προμηνύουν την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου, ανέφερε τη διασυνδεσιμότητα μέσω αεροπορικών γραμμών, η οποία έχει φτάσει στο καλύτερο σημείο που ήταν ποτέ, τη δυναμική των προκρατήσεων σε παραδοσιακές και νέες τουριστικές αγορές, τα νέα περιφερειακά αεροδρόμια, τις μαρίνες, την άνοδο του θεματικού τουρισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.