- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Εισβολή πυροσβεστών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης - έσπασαν τζαμαρίες (εικόνες, video)
«»Καθιστική διαμαρτυρία και συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη
H λεωφόρος Β. Σοφίας είναι αυτή τη στιγμή κλειστή στο κέντρο της Αθήνας λόγω της πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, γιατί ζητούν τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο (Πέμπτη). Μετά την πορεία τους προς το αρχηγείο του ΠΣ στην οδό Μουρούζη οι πυροσβέστες πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου κοινοποίησαν τα αιτήματά τους, ενώ αυτή την ώρα βρίσκονται στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη λεωφόρο Β. Σοφίας.

Η ένταση προκλήθηκε όταν οι πυροσβέστες είδαν μια διμοιρία των ΜΑΤ να φρουρεί την είσοδο του υπουργείου. Τους ζήτησαν να αποχωρήσουν και όταν οι αστυνομικοί δεν το έκαναν εξοργίστηκαν και επιχείρησαν να εισβάλουν σπάζοντας τις τζαμαρίες και σηκώνοντας τα ρολά που είχαν κατεβάσει για να τους εμποδίσουν. Aυτή την ώρα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία στο υπουργείο και αντιπροσωπεία τους συναντά την υπουργό Ολγα Γεροβασίλη.
«Δεν υλοποιείται ο νόμος που προβλέπει τη μονιμοποίηση μας», λένε χαρακτηριστικά. Οι πυροσβέστες ζητούν την αμεση νομιμοποίησή τους, όπως προβλέπεται από τη σύμβασή τους. "Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου τίποτα παραπανω", επισημαίνουν. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως δεν προχωράει τη μονιμοποιησή τους, γεγονός που σημαίνει πως δεν τηρείται ο νόμος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από τη Βεγγάζη
Εκτός λειτουργίας σύστημα ανίχνευσης διαρροής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε περισσότερες από 50 πόλεις της χώρας
Μετά τη νέα ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε
Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις
Το έργο της Lamda Development αναμένεται να αποσυμφορήσει την παραλιακή λεωφόρο
Προχωρά η διαδικασία αγοράς του από την Περιφέρεια
Εγκρίθηκε το χρονοδιάγραμμα
Με αφορμή την εορτή του πολιούχου και προστάτη του νησιού Αγίου Γερασίμου
Αυξημένη είναι η κίνηση και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.