Ελλαδα

Απορρίφθηκε αίτημα του Τσοχατζόπουλου να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας

Η αιτιολογία του δικαστηρίου 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339792-706759.jpg

Αρνητική ήταν για τέταρτη φορά η απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας. Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν ομόφωνη, με την εισαγγελέα να σημειώνει ότι ναι μεν ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ωστόσο η συνέχιση της κράτησής του δεν θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του. «Δεν προκύπτει ότι η βλάβη θα είναι δυσανάλογη, εάν παραμείνει φυλακισμένος ο κατηγορούμενος, όταν μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας μέσα σε λίγες ώρες είδαμε ότι μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπεράσπιση είχε καταθέσει ιατρική γνωμάτευση του αναπληρωτή καθηγητή Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Χρήστου Κλωνάρη, σύμφωνα με την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει εμφανίσει επικίνδυνο φλεβικό έλκος στο πόδι, παρουσιάζει δυσκολία στη βάδιση και κρίνεται αναγκαία η άμεση εισαγωγή του σε νοσοκομείο. «Χωρίς άμεση θεραπεία και εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση η κλινική του κατάσταση θα επιδεινωθεί τόσο σε τοπικό επίπεδο του άκρου (επιδείνωση φλεγμονής, εξάπλωση του έλκους), όσο και σε συστηματικό επίπεδο (πνευμονική εμβολή, σήψη, σηπτικό σοκ)», σημειώνει η γνωμάτευση.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών, απουσίαζε από το δικαστήριο, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ