Ελλαδα

Τα τρακτέρ απέκλεισαν το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Έκκληση Τζιτζικώστα να ανοίξουν τις οδικές αρτηρίες προς αερολιμένα της Θεσσαλονίκης  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339394-705873.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και από άλλες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αιφνιδιαστικό αποκλεισμό του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Δήλωσαν, μάλιστα, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι θα παραμείνουν στο σημείο για «τουλάχιστον για δύο ώρες». Η κυκλοφορία προς και από το αεροδρόμιο διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριου δρόμου.

Στο μεταξύ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κάλεσε τους αγρότες να μην συνεχίσουν τον αποκλεισμό του οδικού κόμβου του αεροδρoμίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνομίλησε μαζί τους, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου μαζί τους προκειμένου - όπως είπε - να βρει άμεσα λύσεις, για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, τα οποία αναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο σε κινητοποιήσεις.

 

Ωστόσο, παρακάλεσε και τους αγρότες να μην αποκλείουν τις οδικές αρτηρίες και ειδικά την πρόσβαση στο αεροδρόμιο, διότι εκτός της ταλαιπωρίας των πολιτών πλήττουν και τον τουρισμό. Ο περιφερειάρχης δήλωσε την κάθετη αντίθεσή του στους αποκλεισμούς δρόμων, ενώ κάλεσε τους αγρότες να θέσουν τα αιτήματά τους στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ