- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα τρακτέρ απέκλεισαν το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Έκκληση Τζιτζικώστα να ανοίξουν τις οδικές αρτηρίες προς αερολιμένα της Θεσσαλονίκης
Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και από άλλες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αιφνιδιαστικό αποκλεισμό του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Δήλωσαν, μάλιστα, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι θα παραμείνουν στο σημείο για «τουλάχιστον για δύο ώρες». Η κυκλοφορία προς και από το αεροδρόμιο διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριου δρόμου.
Στο μεταξύ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κάλεσε τους αγρότες να μην συνεχίσουν τον αποκλεισμό του οδικού κόμβου του αεροδρoμίου.
Ο κ. Τζιτζικώστας συνομίλησε μαζί τους, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου μαζί τους προκειμένου - όπως είπε - να βρει άμεσα λύσεις, για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, τα οποία αναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο σε κινητοποιήσεις.
Ωστόσο, παρακάλεσε και τους αγρότες να μην αποκλείουν τις οδικές αρτηρίες και ειδικά την πρόσβαση στο αεροδρόμιο, διότι εκτός της ταλαιπωρίας των πολιτών πλήττουν και τον τουρισμό. Ο περιφερειάρχης δήλωσε την κάθετη αντίθεσή του στους αποκλεισμούς δρόμων, ενώ κάλεσε τους αγρότες να θέσουν τα αιτήματά τους στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, την ερχόμενη Δευτέρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς σημειώθηκε η τραγωδία
Ασύλληπτο βίντεο από κάμερα ασφαλείας αποτυπώνει την ταχύτητα που εξαπλώνονται η πυρκαγιά
Η ανακοίνωση της Hellenic Train
Σε επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική
Ανιχνεύτηκαν υψηλές συγκεντρώσεις THC και μη εγκεκριμένη CBD σε εισαγόμενο γλύκισμα
Στις πληγείσες περιοχές ο Ευάγγελος Τουρνάς
Δείτε το timelapse βίντεο
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Καλύτερη η εικόνα - Σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.