Ελλαδα

Σημαντική έκθεση για Ολοκαύτωμα – Κατοχή

Εγκαίνια για «Μια εικόνα χίλιες λέξεις» στο «Ζάππειο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338437-703928.jpg

Η σημαντική  έκθεση «Μια εικόνα χίλιες λέξεις», που αφορά το εβραϊκό Ολοκαύτωμα και την Κατοχή στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα την Πολωνία ως τιμώμενη χώρα, εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή στις 7 μ.μ. στο «Ζάππειο» Μέγαρο.

Λεπτομερέστερα, η έκθεση, που διοργανώνεται από την εταιρία «Δε λησμονώ» με αφορμή την Διεθνή Μμέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος και θα μείνει ανοιχτή το διάστημα 27 Ιανουαρίου - 3 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει:

  • Πάνω από 350 φωτογραφίες και ακουστικό υλικό για τις πόλεις και τα χωριά που υπέστησαν βία στην περίοδο της Κατοχής στην Ελλάδα. Μέρος του υλικού είναι παραχωρημένο από το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και αφορά εξοντώσεις Ελλήνων Εβραίων
  • Αφιέρωμα στο στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς (φωτογραφία), για το οποίο  η πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα έχει προσφέρει φωτογραφίες, φυλλάδια και οπτικό υλικό.

Είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνεται η συγκεκριμένη έκθεση. Πέρυσι τιμώμενη χώρα ήταν η Τσεχία.

Υπενθυμίζεται ότι «Ολοκαύτωμα» έχει επικρατήσει να ονομάζεται η συστηματική εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων μέσω της «Τελικής Λύσης» στη ναζιστική Γερμανία, όσες περιοχές είχε αυτή κατακτήσει και μερικές από τις χώρες - συμμάχους της, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και ειδικά στα τελευταία του χρόνια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.