Ελλαδα

Η Emirates ξεκινά καθημερινές πτήσεις μέσω Αθήνας για τη Νέα Υόρκη

Καθημερινό δρομολόγιο Ντουμπάι - Αθήνα - Newark της Νέας Υόρκης, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337892-702726.jpg
EPA/MONIKA SKOLIMOWSKA

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, η αεροπορική εταιρεία Emirates ξεκινάει από τις 12 Μαρτίου, καθημερινές πτήσεις από το Ντουμπάι προς το "Newark Liberty International Airport" στη Νέα Υόρκη, μέσω της Αθήνας.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας, τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως η Αθήνα αποτελεί μία σημαντική, από άποψη επενδύσεων, αγορά. Άλλωστε, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση μεταξύ Αθήνας και ΗΠΑ - με ενδιάμεσο σταθμό - ξεπερνά ετησίως τους 570.000 επιβάτες.

Χαρακτηριστικά η εταιρεία προσθέτει: «Συνεπώς, το μέγεθος της αγοράς της Νέας Υόρκης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία εντός Ευρώπης για την ανάπτυξη ετήσιας αεροπορικής δραστηριότητας προς τις ΗΠΑ. Σε αυτό το περιβάλλον, η Emirates έρχεται να καλύψει το συγκεκριμένο κενό και να αναλάβει έναν σημαντικό ρόλο στην ελληνική αγορά».

Ειδικότερα, το νέο δρομολόγιο Ντουμπάι - Αθήνα - Newark της Emirates, θα παρέχει μία καθημερινή απευθείας πτήση, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας, δρομολόγιο που υπενθυμίζεται πως δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή.

Η πτήση θα αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 10:50 τοπική ώρα και θα φτάνει στην Αθήνα στις 14:25, προτού αναχωρήσει ξανά στις 16:40 για να φτάσει στο Newark στις 22:00 την ίδια ημέρα. Η πτήση επιστροφής θα αναχωρεί από το Newark στις 23:45 τοπική ώρα, φθάνοντας στην Αθήνα την επόμενη μέρα στις 15:05 και θα αναχωρεί ξανά στις 17:10, φτάνοντας στο Ντουμπάι στις 23:50.

Αναφορικά με το δρομολόγιο, ο πρόεδρος της Emirates Airline, Τιμ Κλαρκ, δήλωσε σχετικά: «Η ελληνική κυβέρνηση και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προσέγγισαν την Emirates πριν αρκετό καιρό, με σκοπό την υλοποίηση ενός δρομολογίου μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης. Μετά από αξιολόγηση, η Emirates κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επέκταση μιας από τις πτήσεις μας που εκτελούν το δρομολόγιο Dubai-Αθήνα, προς Newark είναι εμπορικά και λειτουργικά βιώσιμη».

«Είμαστε χαρούμενοι που ανταποκρινόμαστε και ικανοποιούμε μία μεγάλη ανάγκη των επιβατών, την οποία άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν παραβλέψει και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις αρμόδιες αρχές, αλλά και τους συνεργάτες μας τόσο στην Ελλάδα, όσο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, για τη στήριξή τους σε αυτό το νέο δρομολόγιο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ