- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλοίο του ΠΝ αποστέλλεται στη Λέσβο για τη φιλοξενία προσφύγων
Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, ύστερα από επικοινωνία Τσίπρα, Μουζάλα και Καμμένου
Όπως αποφασίστηκε ύστερα από επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, αποστέλλεται άμεσα στη Λέσβο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, πλήρως εξοπλισμένο, ώστε να φιλοξενήσει όσους πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Πρόκειται για το αρματαγωγό «Λέσβος» του ΠΝ, που αποπλέει απόψε από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας με προορισμό τη Λέσβο προκειμένου να στεγάσει περίπου 500 πρόσφυγες.
Παράλληλα, στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από χθες στη Μόρια ανοίγουν χώρους – που μέχρι τώρα έμεναν κλειστοί - για να στεγάσουν άμεσα γυναίκες, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένους αλλά και άτομα με κινητικά προβλήματα.
Πάντως, μέχρι στιγμής, μόλις 75 άτομα από τον θαμμένο στις λάσπες και στα χιόνια καταυλισμό της Μόριας, στεγάστηκαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και δωμάτια ξενοδοχείων.
Σημειώνεται ακόμα, πως από την «Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ», μη κερδοσκοπική εταιρεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, είχαν εξασφαλιστεί 100 κρεβάτια από την Κυριακή, κάποια από τα οποία άρχισαν να χρησιμοποιούνται μόλις χθες το απόγευμα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις
Το έργο της Lamda Development αναμένεται να αποσυμφορήσει την παραλιακή λεωφόρο
Προχωρά η διαδικασία αγοράς του από την Περιφέρεια
Εγκρίθηκε το χρονοδιάγραμμα
Με αφορμή την εορτή του πολιούχου και προστάτη του νησιού Αγίου Γερασίμου
Αυξημένη είναι η κίνηση και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το παιδί δεν κοιμόταν γιατί πίστευε ότι κάνει αμαρτίες, λέει
Τρεις ημέρες συζητήσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον των νησιωτικών κοινοτήτων
Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι φοιτητές στήνουν σκηνές στο Σύνταγμα, αύριο οι συγκεντρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.