Ελλαδα

Πικρία και αγανάκτηση νιώθουν οι συγγενείς των θυμάτων με την αποφυλάκιση του «σατανιστή» Κατσούλα

«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη», λέει η αδερφή της Θεοδώρας Συροπούλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334529-694371.jpg
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ Μ

Πικρία και αγανάκτηση εκφράζουν οι συγγενείς των θυμάτων των σατανιστών της Παλλήνης με την αποφυλάκιση του «εγκεφάλου» της εγκληματικής συμμορίας, Ασημάκη Κατσούλα, μετά από 23 χρόνια στη φυλακή. Να σημειωθεί ότι οι άλλοι δύο, Δημητροκάλης και Μαργιέτη, είναι εδώ και χρόνια ελεύθεροι.

Θεοδώρα Συροπούλου

«Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη», δήλωσε η αδερφή της Θεοδώρας Συροπούλου. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω αν τον δω μπροστά μου ή αν τον δει ο γιος της», λέει ο θείος της Γαρυφαλλιάς Γιούργα.

Ήταν παραμονές Πρωτοχρονιάς του '94 όταν οι τρεις σατανιστές, ο 21χρονος τότε Ασημάκης Κατσούλας, ο παιδικός του φίλος 19 ετών τότε Μάνος Δημητροκάλης και η 18χρονη φίλη τους Δήμητρα Μαργέτη ομολόγησαν τα εγκλήματά τους που είχαν σοκάρει το πανελλήνιο. Είχαν δολοφονήσει την 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου και την 28χρονη μητέρα Γαρυφαλλιά Γιούργα ως «ανθρωποθυσίες» στο σατανά.

Η Αναστασία Συροπούλου, αδερφή της Θεοδώρας Συροπούλου εξέφρασε στο protothema.gr την αγανάκτηση και την απογοήτευσή της: «Εγώ και η οικογένειά μου απογοητευτήκαμε πάρα πολύ. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Τέλος. Όταν κάποιος που έχει δολοφονήσει δυο ανθρώπους με τόσο άσχημο τρόπο, αποφυλακίζεται, για μένα δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Επομένως ότι και να πω είναι λίγο». 

Ο Ασημάκης Κατσούλας είχε καταδικαστεί σε δυο φορές ισόβια και εξέτισε τα 3/5 της ποινής του στις αγροτικές φυλακές Χανίων. 

Γαρυφαλλιά Γιούργα

«Ο πόνος είναι μεγάλος και δεν ξέρω τι μπορεί να κάνω βλέποντάς τον ελεύθερο», δήλωσε στο protothema.gr ο θείος της άτυχης Γαρυφαλλιάς. «Χάσαμε ανθρώπους αγαπητούς. Ο γιος της Γαρυφαλλιάς έχασε τη μητέρα του. Τώρα είναι άντρας ολόκληρος αυτό το παιδί. Αν δει τυχαία έξω ελεύθερο τον δολοφόνο της μάνας του, θα είναι ωραίο αυτό; Εφόσον καταδικάστηκε δισ. ισόβια να παραμείνει μέσα. Τι σημαίνει κάνω κάποια χρόνια φυλακή και μετά βγαίνω έξω. Προφανώς η δικαιοσύνη άλλα αποφασίζει και άλλα κάνει. Σε άλλες χώρες τα ισόβια είναι ισόβια. Ποιος είναι ο λόγος να λέει η δικαιοσύνη ισόβια από τη στιγμή που δεν εφαρμόζονται».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ