Ελλαδα

Παραλύουν τα λιμάνια. Δεμένα τα πλοία μέχρι την Πέμπτη

Άκαρπη η συνάντηση της ΠΝΟ με τον Π. Κουρουμπλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332774-689799.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Συνέχεια της απεργιακής κινητοποίησης που έληγε στις 6 το πρωί της Τρίτης, με νέα 48ωρη, την Τρίτη και την Τετάρτη 6 και 7 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν οι ναυτεργάτες μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή. Την Πέμπτη η ΠΝΟ θα συμμετάσχει και στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της. Γεγονός είναι ότι εκατοντάδες μαθητές  έχουν «κολλήσει» στα νησιά καθώς δεν μπορούν να επιστρέψουν από τις πενθήμερες εκδρομές. Οι γονείς αγωνιούν και τα παιδιά εκτός των άλλων αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Πρόβλημα έχουν και οι αγρότες, οι οποίοι δεν μπορούν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους.

Πάντως, ήδη η παράταση των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ έχει ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε νησιά χιλιάδες μαθητές-εκδρομείς, αλλά και αγρότες με τα προϊόντα τους.

Στη κοινωνική διάσταση της απεργίας των ναυτεργατών αναφέρθηκε και κ. Κουρουμπλής: «Με τα παιδιά που βρίσκονται στην Κρήτη κι έχουν αποκλειστεί και δεν είναι δυνατό να το αγνοούμε. Επίσης, το αγροτικό ζήτημα, με το να κινδυνεύουμε να χάσουμε τις αγορές της Ευρώπης, δεν μπορεί να το αγνοεί ούτε η ΠΝΟ, ούτε η κυβέρνηση».  ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

Πρόσθεσε ότι ζήτησε συγκεκριμένο ραντεβού με την ΠΝΟ για το ασφαλιστικό μέσα στην εβδομάδα και με την υπουργό Εργασίας, για τα ζητήματα των συντάξεων και άλλων θεμάτων προκειμένου να βρεθούν λύσεις. «Οι διαβεβαιώσεις που πήραν από την κυβέρνηση δεν αφήνουν περιθώρια στην ΠΝΟ για συνέχιση της απεργίας. Περιμένω την απόφασή τους και βάσει αυτής θα αναλάβω τις δικές μου ευθύνες και στα παιδιά και στους αγρότες» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, δήλωσε ότι «πρόθεση του υπουργού είναι να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση, αλλά δεν υπάρχει δέσμευση η οποία μπορεί κάλλιστα να δώσει άλλο αποτέλεσμα». Ερωτηθείς για τους μαθητές στην Κρήτη, αρκέστηκε να δηλώσει πως «τα παιδιά μπορούν να φύγουν με δύο αεροπλάνα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ