Ελλαδα

Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείσουν λόγω επίσκεψης Ομπάμα

Και διακοπή δρομολογίων από και προς το Ελ. Βενιζέλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330663-684393.jpg

Με εντολή της ΕΛΑΣ λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, αύριο Τρίτη από τις 10.20 έως και τις 11.20 δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Επίσης, αύριο από τις 12.00 το μεσημέρι κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», «Ακρόπολη» και «Συγγρού-Φιξ». Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. Οι παραπάνω σταθμοί θα ανοίξουν κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.

Εν τω μεταξύ σήμερα το βράδυ θα οριστικοποιηθούν τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που έχουν προγραμματιστεί από τις ελληνικές και τις αμερικανικές Αρχές για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αναμένεται αύριο στην Αθήνα.

Ωστόσο, η Αθήνα έχει, ήδη, μετατραπεί σε φρούριο και τα μέτρα θα κλιμακώνονται μέχρι αύριο, ενώ το κύριο πρόσταγμα έχουν οι Αμερικανοί πράκτορες, οι οποίοι σχεδιάζουν και οργανώνουν τα πάντα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από αμερικανικής πλευράς, όλες οι δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στη συνοδεία και προστασία του κ. Ομπάμα, με κάθε τρόπο, είναι πάνω από 500 άτομα, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν φτάσει, ήδη, στη χώρα μας.

Επίσης, έχουν φτάσει, από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, με μεταγωγικά αεροσκάφη, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας οι θωρακισμένες λιμουζίνες του Αμερικανού Προέδρου και της συνοδείας του, βαρύς οπλισμός που θα φέρουν οι συνοδοί του κ. Ομπάμα και οι οι ομάδες κρούσης που θα επιτηρούν τα σημεία που θα κινηθεί, καθώς και πολλά βοηθητικά αυτοκίνητα, βαν και ΙΧ, με υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, μηχανήματα εντοπισμού και εξουδεταίρωσης βομβών, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Ακόμη, μαζί με το υπόλοιπο υλικό και την αμερικανική αποστολή, έχει έρθει και ένα ελικόπτερο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ