- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεταμεσονύκτιες βόλτες στο κέντρο της Καστοριάς έκαναν δύο νεαρές αρκούδες, ξυπνώντας τους κατοίκους που έβλεπαν έντρομοι, κάτω από τα παράθυρά τους, να σουλατσάρουν αμέριμνα δύο άγρια ζώα!
Όπως περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνεργάτης του «Αρκτούρου» και μέλος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς Νίκος Παναγιωτόπουλος, τα αρκουδάκια, ενός έτους περίπου, εθεάθησαν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στον δρόμο, δίπλα στη λίμνη της Καστοριάς και αμέσως σήμανε συναγερμός.
«Στο σημείο έσπευσαν 4 περιπολικά μαζί με τα πληρώματα τους και δύο συμβατικά αυτοκίνητα που έκλεισαν τις δύο κεντρικές αρτηρίες της πόλης. Ξεκινήσαμε λοιπόν, με αναμμένους φάρους και κορνάροντας, να προσεγγίζουμε τα ζώα με τρόπο τέτοιο ώστε να τα οδηγήσουμε προς την έξοδο του Καστοριάς. Όμως αυτά, αντί να γυρίσουν προς τα πίσω, ανέβηκαν στα νεκροταφεία και μετά μπήκαν και έκαναν βόλτα στο κέντρο της Καστοριάς» εξιστορεί ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συντόνισε την επιχείρηση και προσπάθησε, ακόμα και με κροτίδες, να διώξει τα ζώα προς το βουνό. Ωστόσο, τα αρκουδάκια που είχαν εντοπισθεί και άλλες φορές, μαζί με την μητέρα τους, στην ευρύτερη περιοχή, φαίνεται να εξοικειώθηκαν με την ανθρώπινη παρουσία γι αυτό και, σύμφωνα με τον κ.Παναγιωτόπουλο, δεν φοβήθηκαν καθόλου αλλά ήταν εξαιρετικά ήρεμα στην αναγνωριστική τους βόλτα στο αστικό περιβάλλον.

Ο χάρτης δείχνει τις αρκουδοβόλτες στην πόλη της Καστοριάς
Τελικά, ύστερα από 4 ώρες και αφού αναστατώθηκε μεγάλο μέρος των κατοίκων, οι αρκούδες έφυγαν προς το βουνό.
«Φοβόμαστε όμως ότι θα ξαναγυρίσουν γιατί μεγάλωσαν κοντά στον αστικό ιστό και θα έρθουν και πάλι αναζητώντας τροφή. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι στους πρόποδες του βουνού απ΄ όπου κατεβαίνουν, στην άκρη της Καστοριάς, υπάρχει μια παιδική χαρά που τα αρκουδάκια τρελαίνονται να παίζουν με τα όργανα, ειδικά με την τραμπάλα και τα παιχνίδια με το ελατήριο!» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.