Ελλαδα

To Police On Line βγάζει ποινικό μητρώο

Η τεχνολογία κατά της γραφειοκρατίας, της χαρτούρας και των επιβαρύνσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327886-677793.jpg

Από τις 17 Οκτωβρίου 2016 τέθηκε σε λειτουργία μια νέα υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., η οποία στόχο έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την πάταξη της γραφειοκρατίας. Πρόκειται για το πληροφοριακό σύστημα «Police On Line», το οποίο διασυνδέεται με

το σύστημα Εθνικού Ποινικού Μητρώου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ως εκ τούτου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα έχουν τη δυνατότητα, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης διαδικασίας, να αναζητούν και να ανακτούν αντίγραφα Ποινικού Μητρώου προσώπων, για δημόσιο σκοπό. Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει ότι τα οφέλη από τη διασύνδεση των δύο συστημάτων είναι πολλαπλά, τόσο για τους πολίτες όσο και για τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς μειώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, καταργείται η έντυπη επεξεργασία, ελαχιστοποιούνται οι διοικητικές επιβαρύνσεις, ενώ επιτυγχάνεται ταχύτερη και ασφαλέστερη διεκπεραίωση αιτημάτων πολιτών.

Το έργο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Κ.Π.Σ.) με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 29 εκατομμύρια ευρώ.

Η συγκεκριμένη διασύνδεση έγινε σε συνέχεια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που συνάφθηκε μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.