- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σήμερα δικάζεται ο Χίος για συκοφαντική δυσφήμιση στον Σπίρτζη
Είχε αφεθεί ελεύθερος λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του
Σήμερα θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος που συνελήφθη την Τρίτη με τη διαδικασία του αυτοφώρου έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.
Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε το απόγευμα στον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε να αφεθεί ελεύθερος, αφού απήγγειλε σε βάρος του την κατηγορία που του αποδίδει ο μηνυτής με αφορμή προσβλητικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορουμένου Παύλο Σαράκη, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση μετά από μήνυση που υπέβαλε με τη σειρά του ο κ. Χίος κατά του Χρήστου Σπίρτζη και της συζύγου του, στους οποίους αποδίδει τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ψεύδους καταμήνυσης.
Υπενθυμίζται ότι στα τέλη Αυγούστου οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας είχαν καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση για πλήθος δημοσιευμάτων της εφημερίδας και του δικτυακού τόπου «Μακελειό». Η μήνυση στρεφόταν κατά του Γεωργίου Γκασιάμη, διαχειριστή και νόμιμου εκπρόσωπου του «Μακελειού», του Στέφανου Χίου, που υπογράφει τα επίμαχα δημοσιεύματα και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Με τη μήνυση ζητείτο η ποινική δίωξη και τιμωρία τους και η ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας.
«Έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον όλων αυτών των απαράδεκτων, αισχρολογικών, έντυπων δηλώσεων και τοποθετήσεων, οι οποίες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινης αξιοπρέπειας και όχι μόνο», ανέφερε τότε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. «Ζητάμε πραγματικά», επισήμανε, «να σταματήσει αυτή η ιστορία, διότι δηλητηριάζει, όχι μόνον την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, αλλά ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα, δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς και αυτό είναι για μας ένα κρίσιμο θέμα. Γι’ αυτό προβήκαμε σε αυτή την ενέργεια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Βροχή» τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.