- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επικοινώνησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και τον ενημέρωσε για την έρευνα των εισαγγελικών αρχών στην οικία του. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε για την εξέλιξη από τον κ. Στουρνάρα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, και οι δύο συμφώνησαν ότι πρόκειται για έρευνα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης στην οποία έχουν εμπιστοσύνη. Συμφώνησαν επίσης ότι αυτή η εξέλιξη δεν πρόκειται να επηρεάσει τη συνεργασία της κυβέρνησης με την ΤτΕ.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εισαγγελείς προχώρησαν σε κατασχέσεις εγγράφων και ηλεκτρονικών αρχείων που αφορούν στις δραστηριότητες της εταιρίας της συζύγου του κ. Στουρνάρα στο πλαίσιο των οποίων φαίνεται να είχε λάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ ποσά για διαφημιστικές δαπάνες.
Η έρευνα των εισαγγελέων είναι η δεύτερη για τις δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ, αφού έχει προηγηθεί άλλη που κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης τον Απρίλιο του 2015 σε βάρος των μελών του ΔΣ και του διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Η δίωξη αφορά σε μεγάλα χρηματικά ποσά που, όπως προέκυψε μετά από διαχειριστικό έλεγχο, είχε δαπανήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων που θα μπορούσαν να έχουν προβληθεί-μεταδοθεί δωρεάν.
Από τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που οδηγήθηκε σε ανακριτή διαφθοράς προκύπτει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ δαπάνησε, το επίμαχο διάστημα, συνολικά ποσά που υπερβαίνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικές προβολές θεμάτων αρμοδιότητας του, όπως η εποχική γρίπη κ.λπ., ενώ θα μπορούσαν να προβάλλονται δωρεάν καθώς αφορούσαν μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου.
Επιπλέον στη δικογραφία που σχηματίστηκε διαπιστώνεται ότι για κάποιες από τις επίμαχες συμβάσεις δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες διαγωνισμού ενώ σε μία περίπτωση επιλέχθηκε εταιρεία η οποία θα έπρεπε να έχει αποκλειστεί λόγω προηγούμενης καταδίκης του υπευθύνου της για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
Την είδηση για τον έλεγχο στην οικία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είχαν επιβεβαιώσει νωρίτερα πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι φερόμενοι δικαστικοί λειτουργοί αρνούνται να επιδείξουν την ταυτότητα τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.