- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε ύφεση κάποια μέτωπα της πύρινης λαίλαπας στην Θάσο
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο νησί θα αναβληθεί για μία ή δύο ημέρες
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς στην Θάσο με τους δυνατούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών.
Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έκανε λόγο για ελεγχόμενη κατάσταση στα πύρινα μέτωπα υπογραμμίζοντας ότι κάποια από αυτά βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο συμπλήρωσε «ότι είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε εκτιμήσεις όταν υπάρχουν φωτιές τέτοιου μεγέθους και πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι». Ο κ. Χατζηεμμανουήλ διευκρίνισε ότι σε σύγκριση με το προηγμένο βράδυ η κατάσταση την Κυριακή ήταν πολύ καλύτερη, καθώς υπήρχε μεγαλύτερος συντονισμός και οργάνωση. Απέφυγε ωστόσο να κάνει εκτίμηση για τον όγκο των δασικών και αγροτικών εκτάσεων που αποτέφρωσε η φωτιά.
Ερωτηθείς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα, ο δήμαρχος είπε ότι μετά από επικοινωνία που θα έχει με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προτείνει την αναβολή της κατά μία με δύο ημέρες έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο νησί.
Υπενθυμίζεται ότι στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 170 πυροσβέστες με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 ΟΤΑ, 15 εθελοντές, 36 στρατιώτες. Ρίψεις από αέρος πραγματοποιούσαν μέχρι τη δύση του ηλίου εννέα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συντονισμένο πόλεμο λάσπης
Εκτιμάται ότι καταγράφεται ένας κάθε 15 με 20 λεπτά
Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος
Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.