- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Υπόθεση Γιακουμάκη: Σοκάρουν τα στοιχεία από τη δικογραφία
Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» δημοσιεύει στοιχεία από τη δικογραφία της υπόθεσης για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας ο αδικοχαμένος φοιτητής δεχόταν άγρια βασανιστήρια ακόμη και μόλις δυο ημέρες πριν εξαφανιστεί.
«Ο… δεν ήθελε ούτε καν να μιλάω. Και όταν μιλούσα με κορόιδευε και ήθελε να με βλέπει στο πάτωμα να υποφέρω χωρίς να μου δίνει βοήθεια», φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί ο αδικοχαμένος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης, δύο ημέρες πριν από την εξαφάνισή του, στις 6 Φεβρουαρίου 2015 σε συμφοιτητή του.
Η διεύθυνση της Σχολής γνώριζε για κάποια από τα περιστατικά, αλλά δεν τα σταμάτησε παρότι σχεδόν όλοι ήξεραν, όπως περιγράφουν στις καταθέσεις τους, ότι «ο Γιακουμάκης πέρασε πολλά πέρυσι, δεν θα αντέξει άλλο».
Μία κατάθεση, η οποία βοήθησε τις αρχές να διαλευκανθεί η υπόθεση, περιγράφει επίθεση που έγινε από πιο κλειστό κύκλο φοιτητών στις 23 Ιανουαρίου 2015, δύο εβδομάδες πριν από την εξαφάνιση, για την οποία έγινε προσπάθεια να μείνει στο σκοτάδι.
«Το βράδυ άκουσα φασαρία. Εμαθα ότι οι… χτυπούσαν τον Βαγγέλη. Κάποια στιγμή που πήγε να ξεφύγει ο… του πέρασε μια μπλούζα στο λαιμό και τον τράβηξε ξανά μέσα στο δωμάτιο όπου συνεχίστηκε ο ξυλοδαρμός. Ο καβγάς άρχισε από την ώρα που ακούστηκε ο Βαγγέλης να λέει ‘‘αφήστε το πορτοφόλι μου και το κινητό μου κάτω’’. Την επόμενη μέρα ρώτησα γιατί τον χτυπούσαν και μου απάντησαν ‘‘ο Βαγγέλης πέρυσι έκανε πολλά και μιλούσε πολύ, καιρός ήταν’’. Το ίδιο βράδυ άκουσα ξανά ήχο από σφαλιάρα και τον Βαγγέλη να λέει ‘‘άσε με ήσυχο, φύγε, μη με πειράζεις’’», περιγράφει στην κατάθεσή του μάρτυρας.
Την ίδια περίοδο, στις 18 Ιανουαρίου και στις 3 Φεβρουαρίου 2015, επισκέφτηκε τη Σχολή ο Κρητικός που φέρεται να τραμπούκιζε άγρια τον Βαγγέλη τον προηγούμενο χρόνο και ο οποίος δεν δικαιούνταν να έχει πρόσβαση στο χώρο, καθώς έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις του στη Σχολή και θεωρείται εξωσχολικός. Λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του ο Βαγγέλης αναγκάστηκε να κλειδωθεί στο δωμάτιό του όταν ενημερώθηκε για την παρουσία του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.