- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δικαιωμένη αισθάνεται η σύζυγος του δολοφονημένου Μανώλη Καντάρη
Ισόβια στους δράστες που τον σκότωσαν για μια κάμερα στην πλ. Βικτωρίας
Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, και 23 ετών επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τα τρία άτομα που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη τον Μάιο του 2011 κοντά στην πλατεία Βικτωρίας. Η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για τους δύο Αφγανούς και έναν ακόμη δράστη πακιστανικής καταγωγής είναι ακριβώς ίδια με την πρωτόδικη. Κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία ληστεία καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος πρότεινε να αναγνωριστεί στον ένα εκ των δυο κατηγορουμένων το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, πρόταση που, όμως, δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.
Η υπόθεση του 44χρονου Μανώλη Καντάρη είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Ήταν ξημερώματα όταν οι δράστες επιτέθηκαν στο θύμα τους για να του κλέψουν μια κάμερα που είχε στην κατοχή του. Ο Μανώλης Καντάρης την κρατούσε γιατί εκείνο το πρωί ετοιμαζόταν να μεταφέρει την έγκυο σύζυγό του στο μαιευτήριο για να γεννήσει. Οι δράστες μεταπούλησαν τη μοιραία κλεμμένη κάμερα έναντι 120 ευρώ.
Την ικανοποίηση τους για την απόφαση εξέφρασαν η σύζυγος του Μανώλη Κανταρη Σιμόνα Βιρτζίλι και ο δικηγόρος της. Η κ. Βιρτζίλι επισήμανε πως η απόφαση είναι μια δικαίωση για τα τέσσερα παιδιά του συζύγου της.
Ο δικηγόρος Σωκράτης Μαρινάκος τόνισε ότι η οικογένεια είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση ωστόσο σημείωσε ότι δεν αλλάξει το γεγονός ότι η ημερομηνία γέννησης της κόρης του Μανώλη Καντάρη, Εμμανουέλας θα είναι ίδια με την ημερομηνία θανάτου του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.