Ελλαδα

Στον Ελαιώνα δίπλα στους πρόσφυγες Ρεντγκρέιβ - Ντενίση (εικόνες)

Ξεναγήθηκαν από Καμίνη και Μουζάλα στις εγκαταστάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316592-624569.jpg

Η Βρετανή ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ συνοδευόμενη από την ηθοποιό Μιμή Ντενίση επισκέφθηκαν παιδιά και ενήλικες μετανάστες στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα την Τρίτη.

Η Vanessa Redgrave η μόνη Βρετανή ηθοποιός που έχει βραβευτεί με Όσκαρ, Έμμυ, Τόνι, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild Award, βραβείο Φεστιβάλ Καννών και BAFTA- εξέφρασε την διάθεση και τη θέληση να γνωρίσει την κατάσταση στην Ελλάδα και να επισκεφθεί τους χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα.

Στις εγκαταστάσεις της προσωρινής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων οι δύο ηθοποιοί ξεναγήθηκαν από τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η Βρετανή ηθοποιός και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF σε δηλώσεις της τόνισε ότι «οι Έλληνες αποτελούν παράδειγμα για το πώς όλος ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσει το προσφυγικό» και δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον τρόπο λειτουργίας του Ελαιώνα.

Επίσης, χαρακτήρισε «ανεκτίμητο το μάθημα ανθρωπιάς που δείχνει η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο με τη στάση της προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες» Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη οι υπόλοιπες κυβερνήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της το προσφυγικό.

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τους ανθρώπους των νησιών και τους εθελοντές από όλο τον κόσμο που βοηθούν τους συνανθρώπους τους, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη ο καθένας στη χώρα του να πιέσει την κυβέρνησή του για πιο θετική αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Παρών στον Ελαιώνα ήταν και ο θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Μάρτιν Σέρμαν, ο οποίος μαζί με τη Ρεντγκρέιβ και τη Μιμή Ντενίση συζήτησαν με τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα, για τις προοπτικές που υπάρχουν, για τους ανθρώπους που δεν γίνονται δεκτοί ως πρόσφυγες και εγκλωβίζονται στην Ελλάδα και άλλα θέματα.

Αύριο, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, η κ. Ρέντγκρεϊβ και ο κ. Σέρμαν θα παρακολουθήσουν την παράσταση της κ. Ντενίση «Σμύρνη μου, αγαπημένη», που αναφέρεται στους πρόσφυγες που ήρθαν από τη Σμύρνη.

image

image

image

image

image

image

image

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ