Ελλαδα

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του «Βιτσέντζος Κορνάρος» - προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Στο λιμάνι της Κυλλήνης προσέκρουσε το «Ζάκυνθος Ι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316489-623996.jpg
ΑΠΕ

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», μετά την πρόσκρουσή του στην προβλήτα του λιμανιού Κισσάμου Χανίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 17.00 με προορισμό τα Αντικύθηρα, τα Κύθηρα και τον Πειραιά, με 16 επιβάτες, δύο ΙΧ και δύο φορτηγά.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι επιβάτες θα μεταφερθούν στα Χανιά προκειμένου να τους επιστραφούν τα χρήματα των εισιτηρίων.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στο λιμάνι της Κυλλήνης προσέκρουσε το επιβατηγό/ οχηματαγωγό πλοίο «Ζάκυνθος Ι» κατά τη διαδικασία κατάπλου, χωρίς πάντως να αναφερθούν τραυματισμοί. Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Ζάκυνθο με προορισμό την Κυλλήνη, μεταφέροντας 23 επιβάτες, 8 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 3 φορτηγά.

Συνολικά είναι πολλά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα τα προγραμματισμένα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «Blue Star Naxos» για τις Κυκλάδες, «Blue Star 1» για Χίο, Μυτιλήνη και «Νήσος Ρόδος» για Σάμο, Χίο και Μυτιλήνη.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη.

Κλειστές είναι, επίσης, οι γραμμές Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα, Καβάλα - Θάσος και Ληξούρι - Αργοστόλι.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε τοπικά δρομολόγια πλοίων στις Κυκλάδες.

Τo Λιμενικό σώμα καλεί τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, πριν από την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ