- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο - συνεχίζεται και νύχτα η κατάσβεση
Επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 30 οχήματα
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν τα μέτωπα τόσο στο Φράγμα της Απολακκιάς και την Ίστριο, όσο και προς την Μονόλιθο και τα Σιάννα, στη νότια Ρόδο, δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ο αντιδήμαρχος Ρόδου αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Αγαπητός Πάλλας.
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, ενώ από απόγευμα οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει στην περιοχή.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 85 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 24 οχήματα ΟΤΑ. Στην περιοχή επιχειρούσαν επίσης τέσσερα αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα μέχρι τη δύση του ηλίου.
Σε ό,τι αφορά την έκταση που έκαψε η φωτιά, ο αντιδήμαρχος Ρόδου εξήγησε ότι «πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση φωτιάς για την Ρόδο. Η πυρκαγιά έκαιγε σε μεγάλη έκταση και με μεγάλη ταχύτητα γεγονός που έκανε δύσκολη την αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Έχει καεί μια πολύ μεγάλη έκταση, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε μετά την οριστική κατάσβεση της φωτιάς».

Νωρίτερα, για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι από το χωριό Απολακκιά, κοντά στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το γήπεδο 5Χ5 στην πλατεία του χωριού, ενώ καταστράφηκαν περιβόλια περιμετρικά του χωριού, κάηκαν στάβλοι και αγροτικά μηχανήματα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου
Διπλασίασε τον χρόνο επιβίωσης σε ασθενείς
«Τα παιδιά έτρωγαν από τους κάδους και βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση»
Στις χρήσεις γης που προβλέπεται από το ειδικό πολεοδομικό καθεστώς δεν περιλαμβάνονται ξενοδοχεία
Θα διεξαχθεί ο «6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026»
Εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes
Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
Live χάρτης με αναφορές για τις τοποθεσίες όπου εντοπίζονται
Στο επίκεντρο οι δηλώσεις υποστήριξης της κατηγορίας και η εισαγγελική πρόταση
Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στη δίκη για τη δολοφονία του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη από τις Αρχές
Η ταφή θα γίνει στην πατρίδα του, στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Δείτε αναλυτικά τον σχολιασμό και τις απαντήσεις από την ΟΕΦΕ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Κινητοποιήσεις από εργατικά σωματεία και λιμενεργάτες στην πύλη Ε12 για το Crown Iris
Πώς προκλήθηκε και επεκτάθηκε η πυρκαγιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.