- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Ο σεισμός μετατόπισε τη Λευκάδα κατά 36 εκατοστά προς το νότο
«Πρόκειται για μία μεγάλη μετακίνηση που εξέπληξε και εμάς»
Η Λευκάδα μετατοπίστηκε κατά 36 εκατοστά προς το νότο μετατοπίστηκε εξαιτίας του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη. Η μετατόπιση διαπιστώθηκε έπειτα από ανάλυση των δεδομένων που συνέλεξε ο σταθμός GPS του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Πόντι Λευκάδας. «Πρόκειται για μία μεγάλη μετακίνηση που εξέπληξε και εμάς», ανέφερε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς.
Ο σεισμολόγος - ερευνητής Γεράσιμος Χουλιάρας ανέφερε πως κάτι τέτοιο είναι λογικό και υπενθύμισε ότι ανάλογη μετακίνηση είχαμε και στην Κεφαλονιά από το σεισμό του Ιανουαρίου του 2014. Σύμφωνα με την έρευνα των σεισμολόγων, ο φλοιός έχει υποστεί κατακόρυφες παραμορφώσεις που φτάνουν τα 20 εκατοστά, όταν το αντίστοιχο φαινόμενο στον σεισμό της Πάρνηθας το 1999, έφτανε τα 9 εκατοστά.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα και δύο ακόμα δονήσεις, μεγέθους 4,8 και 4 βαθμών, ταρακούνησαν το νησί από τις 5 τα ξημερώματα. Στη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν συνολικά σχεδόν 20 μετασεισμοί. Ο σεισμός των 4,8 βαθμών σημειώθηκε στις 7.12 το πρωί και είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 7 χιλιόμετρα δυτικά του Φισκάρδου. Το νησί έχει κηρυχθεί ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες. Συνολικά 29 σπίτια και 13 δημόσια κτίρια έχουν κριθεί μέχρι στιγμής ακατοίκητα στο νησί μετά τις αυτοψίες των μηχανικών, ενώ δεκάδες σπίτια και κτίρια έχουν υποστεί ζημιές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Η χειμερινή ώρα επιστρέφει για μία ακόμη φορά
Χωρίς επίσκεψη στον Δήμο Αθηναίων η έκδοση της Κάρτας Δακτυλίου - Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση, τι δικαιολογητικά χρειάζονται και πώς χρησιμοποιείται
Βίντεο με το σημείο όπου πραγματοποίησε βαριά προσγείωση
Συνελήφθη ο 27χρονος δράστης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.