- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Σε οριακή κατάσταση η Γαλλία - Διάγγελμα Μακρόν στις 21:00 το βράδυ
Λεηλασίες, πλιάτσικο και άγριο ξύλο σε Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις
Ο Εμανουέλ Μακρόν θα απευθυνθεί στους πολίτες με νέο διάγγελμα, καθώς η Γαλλία βιώνει το χειρότερο κύμα βίας των τελευταίων ετών
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα σήμερα στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.
Το διάγγελμα έρχεται στον απόηχο των χθεσινών μαζικών διαδηλώσεων κατά της ακρίβειας και άλλων κοινωνικών αιτημάτων που αμαυρώθηκαν από βίαια επεισόδια και καταστροφές σε πολλές πόλεις της χώρας.
Κουκουλοφόροι έκαναν πλιάτσικο σε καταστήματα με είδη πολυτελείας, αρπάζοντας πανάκριβες τσάντες Burberry και Louis Vuitton από τα ράφια πριν πετάξουν στη συνέχεια βόμβες μολότοφ και βάλουν φωτιά.
Οι λεηλασίες και η πυρπόληση επιχειρήσεων επεκτάθηκαν και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ιδιοκτήτες να δέχονται επίθεση από κουκουλοφόρους στην προσπάθειά τους να προστατέψουν την περιουσία τους.
Φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι καταδίκασαν τη δράση των κουκουλοφόρων και όλων εκείνων που γκρέμισαν πόρτες και έσπασαν τζαμαρίες με βαριοπούλες, πέτρες και σίδερα, προκειμένου να κλέψουν αντικείμενα. Όπως ανέφεραν, τέτοιες ενέργειες «αμαυρώνουν» τον αγώνα των νέων για ένα καλύτερο αύριο και μια κοινωνία με περισσότερη Δικαιοσύνη, Αξιοκρατία και Ισότητα.
Στα βίαια επεισόδια του Σαββάτου (18/10) ένας 17χρονος ακρωτηριάστηκε από χειροβομβίδα αστυνομικού, την ώρα που διαδηλωτής κατέρρευσε μετά από ανακοπή καρδιάς.
Ο Μακρόν πήγε σε συναυλία της Σελίν Ντιόν, την ώρα που βίαια επεισόδια συγκλόνιζαν τη Γαλλία
Το διάγγελμα Μακρόν έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που ο Γάλλος πρόεδρος δέχεται σφοδρή κριτική στα social media για την κίνησή του να πάει μαζί με τη σύζυγό του, Μπριζίτ Μακρόν, σε συναυλία της Σελίν Ντιόν στο Παρίσι, την ώρα που οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τι θα γίνει με την προγραμματισμένη περιοδεία στη Λατινική Αμερική
Λεηλασίες, πλιάτσικο και άγριο ξύλο σε Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις
Δεν κάνει πίσω ο Αλβανός πρωθυπουργός
Πώς η επικεφαλής του Rassemblement National μπορεί να κερδίσει τη γαλλική προεδρία
Τεχνικό πρόβλημα ή πολιτική απόφαση
Τεράστιες καταστροφές στο ιστορικό κτίριο
Είχε προηγηθεί λεηλασία στην επιχείρηση
«Δεν σταμάτησε ούτε στιγμή» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας
Δείτε τις εικόνες από τις λεηλασίες
Εικόνες χάους σε Παρίσι, Λιμόζ και Μασσαλία
Ποιο είναι το πιο άμεσο μέτωπο για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 197 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις
Έβαζε μπογιά σε φαγητά για να δείχνουν πιο όμορφα
Στο Παρίσι «ολόκληροι δρόμοι καταστράφηκαν», δηλώνει ο δήμαρχος
Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν στο κέντρο της πόλης Μασσαλίας
Έρευνα για τα κίνητρα του 16χρονου δράστη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.