- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Πανεπιστήμιο Κορνέλ: «Πρέπει να τα πάμε καλύτερα» λέει ο πρόεδρος μετά τις καταγγελίες βιασμού
Ο Μάικλ Κότλικοφ ανακοίνωσε ανεξάρτητη έρευνα εν μέσω οργισμένων αντιδράσεων των φοιτητών
Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Κορνέλ παραδέχθηκε παραλείψεις μετά την καταγγελία φοιτήτριας για ομαδικό βιασμό - Δεσμεύεται για αλλαγή κουλτούρας του ιδρύματος.
Η διοίκηση του πανεπιστημίου Κορνέλ βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονες πιέσεις και οργισμένες αντιδράσεις, μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση φοιτήτριας που καταγγέλλει ότι ναρκώθηκε και υπέστη ομαδικό βιασμό σε οίκημα αδελφότητας.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του διάρκειας οκτώ λεπτών, ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Κορνέλ, Μάικλ Κότλικοφ, χαρακτήρισε τις καταγγελίες εξαιρετικά ανησυχητικές, παραδεχόμενος ότι το ίδρυμα «οφείλει να γίνει καλύτερο».
Η υπόθεση, η οποία αφορά περιστατικό της 19ης Οκτωβρίου 2024 στην αδελφότητα «Chi Phi με τη χρήση αλκοόλ και κεταμίνης, έχει εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την κουλτούρα του πανεπιστημίου αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής των εσωτερικών ερευνών.
Η φοιτήτρια, η οποία κατέθεσε πρόσφατα πολιτική αγωγή κατά του Κορνέλ κατηγορώντας το για αποτυχία προστασίας της, είχε αναφέρει το συμβάν στις αρχές δύο εβδομάδες μετά την επίθεση, χωρίς ωστόσο να ασκηθούν τότε ποινικές διώξεις.
Στην πανεπιστημιούπολη το κλίμα παραμένει έκρυθμο, με τους φοιτητές σε δημόσιες συνεδριάσεις να εκφράζουν την ντροπή τους και να ζητούν ριζικές αλλαγές στη διοίκηση.
Παράλληλα, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, όρισε τη γενική εισαγγελέα Λετίσια Τζέιμς να ηγηθεί νέας ποινικής έρευνας για τη διαχείριση της υπόθεσης, κίνηση την οποία ο Κότλικοφ δήλωσε πως στηρίζει απόλυτα, προαναγγέλλοντας παράλληλα επανεξέταση του ρόλου των φοιτητικών αδελφοτήτων.
(Με πληροφορίες BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μάικλ Κότλικοφ ανακοίνωσε ανεξάρτητη έρευνα εν μέσω οργισμένων αντιδράσεων των φοιτητών
Δικαστικά έγγραφα και μηνύματα φωτίζουν όσα συνέβησαν μετά την καταγγελία το 2024
Πολιτική κόντρα για το αν θα σταματήσει η αλλαγή των ρολογιών
Από τη Δευτέρα έχουν συλληφθεί περίπου 5.000 άνθρωποι
Χιλιάδες βίντεο με γυναίκες χωρίς τη συγκατάθεσή τους
Από 100 ευρώ και πάνω η βόλτα
Σε τροχιά εξέγερσης τα σχολεία - ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Bρίσκεται πλέον στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης με φόντο την κληρονομιά
Οι Φιλελεύθεροι ζητούν στοιχεία για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους ιδιοκτήτες της ομάδας
Συναγερμός μετά τον εντοπισμό ύποπτου μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη Λευκορωσία
Νοσηλεύεται στο Τενεσί - Παγώνουν οι εκτελέσεις και ξεκινά έρευνα
Πολιτικοί τριγμοί για την κυβέρνηση Σάντσεθ - Στους δρόμους οι ενοικιαστές
Απολύθηκε ένας από τους 7 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό
Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλιμακώνει τις επιθέσεις σε όλη τη χώρα
Τι σημαίνει για τις τιμές
Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 18 Δεκεμβρίου
Ενόψει των εκλογών της 27ης Οκτωβρίου
Η Ένωση Ενοικιαστών δηλώνει ότι θα προχωρήσει κανονικά στις μαζικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου
Η Σιμπέλ Σαβέλα επρόκειτο το βράδυ της Τρίτης να παραδώσει τη μικρή Βίβιαν στον πρώην σύζυγό της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.