Κοσμος

Τραμπ κατά των Aνώτατων Δικαστών που επέλεξε: «Τους έδωσα ισόβια θέση και ψηφίζουν εναντίον μου»

Η αναφορά στην αφοσίωση και οι επίμαχες αποφάσεις

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ © EPA/Bonnie Cash

Τραμπ: Από την «αφοσίωση» στις «καλές αποφάσεις» — Τι είπε για τους τρεις δικαστές

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι μετανιώνει για την επιλογή τριών δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, τους οποίους πρότεινε κατά την πρώτη προεδρική θητεία του, επειδή έχουν ταχθεί εναντίον του σε πρόσφατες αποφάσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στους Νιλ Γκόρσατς, Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ και Μπρετ Κάβανο σε συνέντευξη στο περιοδικό Time, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Όταν ρωτήθηκε εάν μετανιώνει για την επιλογή τους, απάντησε καταφατικά. Υποστήριξε ότι τους εξασφάλισε μια ισόβια θέση και ότι εκείνοι ψηφίζουν εναντίον του πολύ συχνά.

Οι τρεις διορισμοί του Τραμπ συνέβαλαν στη διαμόρφωση συντηρητικής πλειοψηφίας έξι έναντι τριών στο Ανώτατο Δικαστήριο, επιτρέποντας μια έντονη στροφή προς τα δεξιά από το 2020. Ωστόσο, ο πρόεδρος έχει επικρίνει επανειλημμένα τους συγκεκριμένους δικαστές όταν οι αποφάσεις τους δεν ευθυγραμμίζονται με τις επιδιώξεις του.

Η αναφορά στην αφοσίωση και οι επίμαχες αποφάσεις

Στη συνέντευξη, ο Τραμπ δήλωσε αρχικά ότι εκτιμά την αφοσίωση. Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν αυτό ζητά από τους δικαστές, απάντησε ότι θέλει καλές αποφάσεις.

Η νέα τοποθέτησή του ακολουθεί επικρίσεις που είχε διατυπώσει στο Truth Social, μετά την άρνηση του Ανώτατου Δικαστηρίου να επιτρέψει την εφαρμογή κανόνα της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας που περιόριζε τη χρήση της επιστολικής ψήφου στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ είχε υποστηρίξει τότε ότι οι δικαστές που επέλεξε συμπεριφέρονταν διαφορετικά από ό,τι στις συνεντεύξεις πριν από τον διορισμό τους και ότι πλέον δεν ανταποκρίνονταν στην εικόνα που είχε σχηματίσει για αυτούς.

Τον Φεβρουάριο, είχε στρέψει ιδιαίτερα τις επικρίσεις του κατά των Γκόρσατς και Μπάρετ, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τους εκτεταμένους παγκόσμιους δασμούς του. Το δικαστήριο έκρινε ότι είχαν επιβληθεί παράνομα, με επίκληση νόμου για εθνικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι δύο δικαστές συμμετείχαν στην πλειοψηφία της απόφασης, η οποία ελήφθη με έξι ψήφους έναντι τριών.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY