Κοσμος

Κάροτ Τοπ: Φέρεται να εκβιαζόταν με «ροζ» βίντεο πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας

Η δικαστική διαμάχη του κωμικού με τον μουσικό Μπράιαν Έβανς

Athens Voice News
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρότ Τοπ: Φέρεται να εκβιαζόταν με «ροζ» βίντεο πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας
© Rick Diamond/Getty Images

Κάροτ Τοπ: Φέρεται να εκβιαζόταν με «ροζ» βίντεο πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας

Ο κωμικός Κάροτ Τοπ, κατά κόσμον Σκοτ Τόμσον, φέρεται να είχε δεχθεί πιέσεις σχετικά με ένα σεξουαλικού περιεχομένου βίντεο πριν από την πρόσφατη νοσηλεία του, έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το Page Six, ο δικηγόρος του, Ρόνι Μπίτμαν, υποστήριξε σε κατάθεση που έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου στη Φλόριντα ότι ο μουσικός Μπράιαν Έβανς, ο οποίος στο παρελθόν είχε εμφανιστεί ως opening act στην επί σειρά ετών παράσταση του Τόμσον στο Luxor Hotel and Casino του Λας Βέγκας, ζητούσε από τον κωμικό 500.000 δολάρια. Κατά τον δικηγόρο, ο Έβανς φέρεται να είχε δηλώσει πως, εάν δεν καταβαλλόταν το ποσό, ένα σεξουαλικά explicit βίντεο με πρωταγωνιστή τον Τόμσον θα εντασσόταν σε δημόσιο δικαστικό φάκελο, από όπου θα μπορούσε να γίνει διαθέσιμο στον Τύπο και σε τρίτους.

Στα ίδια έγγραφα περιλαμβάνεται ηλεκτρονικό μήνυμα του Έβανς προς τον Μπίτμαν, με το οποίο ζητούσε την άμεση καταβολή των 500.000 δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι το ποσό θα οδηγούσε στην επίλυση όλων των αξιώσεων που είχε κατά του Τόμσον. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι επρόκειτο για απειλή, υποστηρίζοντας πως δεν μπορούσε να ελέγξει τι θα έγραφαν τα μέσα ενημέρωσης σε περίπτωση που το σχετικό υλικό κατατεθεί δημόσια στη δικαστική διαδικασία.

Ο Έβανς δήλωσε αργότερα στο Page Six ότι το συγκεκριμένο email προοριζόταν να παραμείνει εμπιστευτικό και ότι «ποτέ» δεν απείλησε να δημοσιοποιήσει κάποιο βίντεο με αντάλλαγμα χρήματα. Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως το επίμαχο βίντεο είχε διαγραφεί εδώ και αρκετό καιρό, στο πλαίσιο προηγούμενου διακανονισμού. Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Τόμσον, Τζέιμι Σλίχερ, ανέφερε ότι ο Έβανς έχει χαρακτηριστεί από δικαστήριο ως «vexatious litigant», δηλαδή πρόσωπο που καταθέτει κατ’ επανάληψη αβάσιμες ή καταχρηστικές προσφυγές. Σε απόφαση της 4ης Σεπτεμβρίου, ομοσπονδιακός δικαστής στη Νότια Περιφέρεια της Φλόριντα σημείωσε ότι ο Έβανς είχε καταθέσει τουλάχιστον 15 υποθέσεις από το 2025, οι οποίες, σύμφωνα με το δικαστήριο, φαίνονταν αβάσιμες.

Η δικαστική διαμάχη αφορά μήνυση που ο Έβανς κατέθεσε εναντίον του Τόμσον στη Φλόριντα στις 6 Αυγούστου. Ο μουσικός υποστήριξε ότι ο κωμικός τού είχε στείλει χωρίς να του ζητηθεί βίντεο στο οποίο φαινόταν να επιδίδεται σε στοματικό σεξ με άλλο άτομο το 2022 ή το 2023, γεγονός που, όπως ανέφερε, τον είχε «σοκάρει, αναστατώσει και προσβάλει». Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Έβανς υποστήριξε ακόμη ότι είχε υπογράψει συμφωνία συμβιβασμού με τον Τόμσον το 2024, την οποία πλέον επιδιώκει να ακυρώσει, υποστηρίζοντας ότι κατά τον χρόνο υπογραφής της δεν διέθετε την απαιτούμενη πνευματική ικανότητα για να συναινέσει συνειδητά και οικειοθελώς, λόγω σοβαρών ψυχιατρικών τραυμάτων που, όπως ισχυρίζεται, υπέστη μετά τις πυρκαγιές στο Μάουι το 2023. Παράλληλα, δικαστής έκρινε ότι ο Έβανς είχε κάνει εσφαλμένη χρήση της διαδικασίας «επείγουσας» αίτησης, καθώς δεν πληρούνταν τα σχετικά κριτήρια, ενώ έκανε δεκτό αίτημα του Τόμσον να αφαιρεθούν ή να χαρακτηριστούν εμπιστευτικές συγκεκριμένες πληροφορίες από τη δικογραφία, μεταξύ άλλων αναφορές σε βίντεο, μηνύματα και στοιχεία που η πλευρά του κωμικού χαρακτήρισε άσχετα με την υπόθεση.

Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή την ίδια περίοδο που ο Τόμσον νοσηλεύτηκε, έπειτα από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία φέρεται να επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Το TMZ μετέδωσε την Παρασκευή ότι ο κωμικός είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, ενώ φωτογραφίες που εξασφάλισε το μέσο έδειχναν αρκετά περιπολικά έξω από το σπίτι του στο Λας Βέγκας. Η εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, χωρίς να σχολιάσει τις συνθήκες που προηγήθηκαν, αναφέροντας ότι ο Τόμσον «αναρρώνει στο νοσοκομείο και λαμβάνει τη φροντίδα και την υποστήριξη που χρειάζεται». Η ίδια μετέφερε τις ευχαριστίες της οικογένειας και των κοντινών του ανθρώπων για το ενδιαφέρον και τις προσευχές του κόσμου, ζητώντας παράλληλα σεβασμό στην ιδιωτικότητά τους. Ο Έβανς, από την πλευρά του, δήλωσε ότι λυπάται για ό,τι συνέβη στον Τόμσον, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει χάσει παππού από αυτοκτονία, και τόνισε πως δεν θεωρεί τον κωμικό «κακό άνθρωπο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY